NOVI SLUČAJ OZLJEĐIVANJA

STRAVA U PULSKOM DOMU ZA MLADEŽ:  Brutalno zlostavljali 14-godišnjeg štićenika, slučaj istražuje policija

| Autor: Mateo SARDELIN
Ilustracija

Nakon što smo pisali o presudi za slučaj zlostavljanja štićenika Doma za mladež u Puli u 2010. godini, novi slučaj se istražuje radi prijave od 12. svibnja.

 

Radi se o novom ozljeđivanju štićenika Doma, a policija provodi izvide i kriminalističko istraživanje je u tijeku. Prema neslužbenim informacijama policija je u utorak još obavljala izvide i razgovore sa osobama koje su povezane sa događajem, a prema Zakonu nam više informacija nisu mogli dati.

Na upit koji smo poslali policiji, odgovorila nam je Nataša Vitasović iz istarske policije.

- Pulska policija je 12. svibnja zaprimila prijavu o počinjenju kaznenog djela na štetu štićenika doma koji je u događaju lakše ozlijeđen. U tijeku je kriminalističko istraživanje kako bi se utvrdile sve okolnosti događaja. Obzirom na odredbe Zakona o kaznenom postupku i Zakona o sudovima za mladež nismo u mogućnosti iznositi pojedinosti, izvijestila je Vitasović.

Prema pisanju portala Index.hr, od dobro upućenog izvora doznaju da su dječaka starog 14 godina koji boravi u domu, zlostavljali 12-godišnjak, također korisnik doma, te još jedan štićenik doma. Zlostavljali su ga tako da su zagrijavali širi dio ključa do usijanja i prislanjali mu ga na kožu, tj. žigosali ga na više mjesta po tijelu. Zatim su gasili čikove po njemu i gurali mu četkicu za zube u anus te ga nakon toga prisiljavali da "pere" zube istom četkicom.

"Jedan dečko iz Doma je to otkrio i prijavio odgajateljima. Prošlog tjedna je održan i sastanak o tome u domu", doznajemo od izvora. Međutim od svih institucija koje smo kontaktirali nismo dobili konkretne odgovore već su nam svi rekli da poduzimaju određene radnje i izvide, ne navodeći koje.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I ONLINE IZDANJU OD SRIJEDE


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater