MEĐUNARODNA AUTO UTRKA

STRAŠNA TRAGEDIJA NA AUTOMOTODROMU GROBNIK: U teškoj nesreći poginuo sudac

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Snimio Davor Žunić / Cropix)

Ilustracija (Snimio Davor Žunić / Cropix)


Prvi natjecateljski dan četverodnevnog programa međunarodne auto utrke Nagrada Hrvatske 2022., na Automotodromu Grobnik, nije uspješno priveden kraju, piše Novi list.

Pri kraju dnevnog programa, tijekom Endurance, jednosatne utrke izdržljivosti, u jednom je trenutku došlo do nenadanog izlijetanja jednog natjecateljskog automobila koji je punom brzinom udario u zaštitnu ogradu iza koje se nalazi jedno od sudačkih mjesta.

Od siline udarca vozilo je zaskočilo ogradu kojom prigodom je zahvatio dvoje iskusnih sudaca.

Brzom intervencijom dežurne liječničke ekipe i drugih interventnih službi jedna je muška osoba, sudac s težim ozljedama, odmah transportiran u sušački Hitni trakt, dok je druga ženska osoba, bez teže vidljivih ozljeda, prvo zbrinuta u medicinskom vozilu, a potom zbog preventive prevežena na daljnje kontrole.

Iz bolnice je ubrzo stigla vijest da je muškarac podlegao teško zadobivenim ozljedama, dok je, prema prvim i neslužbenim informacijama sutkinja prošla tek s neznatnim nagnječenjima.

Utrka je prekinuta, nastavljaju se izvidi i utvrđivanje zbog kojih je i kako došlo do nezgode, a tijekom večeri i kasno u noć svi će timovi biti obaviješteni kako nastavka utrke, drugim natjecateljskim danom, u nedjelju, na Grobniku neće biti, piše Novi list.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter