NAJNOVIJESLOVENSKI KRIMINALCI

Sredstvo protiv korozije pretvarali u dizel i prodavali na gradilištima po Italiji

Arhiva

 U operaciji koja je trajala više mjeseci slovenska je policija otkrila kriminalnu skupinu koja je u Slovačkoj na veliko kupovala antikorozivno sredstvo, a onda ga na području Maribora pretvarala u pogonsko gorivo i izvozila u Italiju, iznio je u čletvrtak na konferenciji za novinare šef mariborske kriminalističke policije Robert Munda.

 

Antikorozivna sredstva koja  za razliku od goriva ne podliježu plaćanju trošarine kupovali su u Slovačkoj od mađarske tvrtke, cisternama ga dovozili u Sloveniju, gdje su ga pretvarali u pogonsko gorivo dodavanjem biodizela, a onda su ga kao gorivo prodavali u Italiji na crnom tržištu, kazao je Munda.
Sedamnaest osoba koje su nakon što su pretraženi njihovi stanovi i poslovni prostori privedene u utorak sumnjiči se za udruživanje u kriminalnu skupinu s ciljem pranja novca, utaje PDV-a i krivotvorenje poslovne dokumentacije, a otkriveni su uz pomoć porezne uprave.
Prema izvidima slovenskih kriminalista, osumnjičeni u Italiji takvo gorivo nisu legalno prodavali nego su ga nosili na gradilišta, gdje su ga pretakali u radne strojeve.
"Ne vjerujemo da se je takvo gorivo našlo u rezervoarima slovenskih automobila i nemamo podataka da se je prodavalo na benzinskim crpkama u Sloveniji", kazao je Munda.
Ukoliko budu osuđeni osumnjičenima prijeti  od tri do 12 godina zatvora koliko je predviđeno za udruživanje u kriminalnu skupinu s ciljem porezne utaje. (Hina) 


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Aquarium − ndash; Fort Verudela
Pula: Aquarium − ndash; Fort Verudela

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom
Webcams provided by webcams.travel add a webcam