NA TERENU INTERVENIRALI POLICIJA I HITNA POMOĆ

SLUČAJ IZ POREČA KOJI JE ŠOKIRAO HRVATSKU: Novi detalji o turistima koji su ostavili dvije djevojčice i psa zaključane sat vremena u autu sa zatvorenim prozorima

| Autor: Marina VUKŠIĆ
Ilustracija (Foto PU Istarska)

Ilustracija (Foto PU Istarska)


Strašan slučaj zanemarivanja djece koji se desio jučer predvečer u Poreču šokirao je cijelu Hrvatsku - kako smo već pisali, policija je u petak, 30. srpnja oko 19.30 sati zaprimila dojavu građanina koji je primijetio da je na parkiralištu ispred trgovačkog centra u Ulici Mate Vlašića u Poreču u automobilu VW Caddy, njemačke registarske oznake zaključano dvoje djece i pas.

Policijski službenici su se odmah uputili na mjesto događaja gdje su zatekli 28-godišnju njemačku državljanku koja je netom prije dolaska policije otključala automobil.

Prema našim neslužbenim saznanjima, dvije djevojčice, u dobi od 6 i 8 godina, koje su sa psom bile zaključane u automobilu sa zatvorenim prozorima, imale su simptome toplinske iscrpljenosti, te je policija pozvala ekipu hitne medicinske pomoći Poreč, koji su djevojčice prevezli u pulsku Opću bolnicu gdje im je pružena pomoć. Neslužbeno, naši izvori su nam potvrdili da su sada djevojčice dobrog zdravstvenog stanja.

Također, brigu o psu je preuzela nadležna veterinarska ambulanta.

Porečka je policija dovršila kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjom njemačkom državljankom i 28-godišnjim njemačkim državljaninom te je utvrdila sumnju da su počinili kazneno djelo povreda djetetovih prava i kazneno djelo ubijanje ili mučenje životinja, za što će dobiti kaznene prijave u redovnom postupku.

Kako neslužbeno doznajemo, postupak kaznenog progona će najvjerojatnije preuzeti njemačko pravosuđe.

Njemački državljani su uhićeni te je kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da su na parkiralištu ispred trgovačkog centra u Ulici Mate Vlašića u Poreču sat vremena, koliko su bili u shoppingu, u zaključanom automobilu sa zatvorenim prozorima ostavili dvoje djece   i psa.

Osumnjičeni su jučer u večernjim satima privedeni u pritvorsku jedinicu PU istarske. Kako neslužbeno saznajemo, privedena 28-godišnjakinja je majka djece koje je ostavila u zaključanom automobilu, a uhićeni 28-godišnjak je njen partner, te su oboje pušteni bez ispitivanja u Državnom odvjetništvu.

O događaju je obaviješteno nadležno državno odvjetništvo i centar za socijalnu skrb.

Policijska uprava istarska upozorava građane da ne ostavljaju djecu samu u vozilima jer posljedice mogu biti smrt djeteta ili teško narušeno zdravlje.

Više o ovom slučaju pročitajte ovdje.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater