PULSKI MUDRIJAŠ

SLUČAJ INTERNET PREVARANTA IZ ŠIJANE: Otkrivamo zanimljive detalje njegovog nedjela. Broj paketa koje je naručio na ime susjeda u samo 6 mjeseci je nestvarno velik

| Autor: Mateo SARDELIN

Puljanin iz Šijane je koristeći e-mail i kućnu adresu svojih susjeda naručio između 400 i 500 paketa preko interneta koji su stizali njima

Teško je zaključiti zašto je to on radio jer se nije materijalno okoristio, a nije ni napakostio susjedima jer su paketi vraćani natrag.

Naime, djelatnici Službe gospodarskog kriminaliteta PU istarske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 43-godišnjakom i utvrdili sumnju da je počinio kaznena djela računalnog krivotvorenja i nedozvoljene uporabe osobnih podataka.

Policija je utvrdila da je osumnjičeni u razdoblju od listopada 2018. do ožujka 2019. godine, u Koparskoj ulici u Puli, putem interneta naručivao razne predmete s plaćanjem pouzećem, pri čemu je koristio osobne adrese elektroničke pošte, kućni telefonski broj i kućnu adresu svojih susjeda, a u komunikaciji se prilikom kupnje služio njihovim imenima.

Protivno zakonskim propisima koristio je osobne podatke fizičkih osoba i krivotvorio računalne podatke. Protiv osumnjičenog se podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum