TRAGEDIJA POPUT OVE IZ KNINA

Slučaj djevojčice iz Rovinja koja je prije dvije godine preminula od topline u autu: ISTRAGA JE OBUSTAVLJENA

| Autor: Glas Istre
Mjesto tragedije u Rovinjskom selu (CROPIX)

Mjesto tragedije u Rovinjskom selu (CROPIX)


Još 11. svibnja 2020. godine Županijsko državno odvjetništvo u Puli donijelo je rješenje o obustavi istrage protiv okrivljenog u slučaju smrti djeteta u Rovinju koja je po mnogočemu bila slična onoj od neki dan iz Knina.

No ta kratka rečenica - da su obustavili istragu - sve je što smo dobili na naše pitanje o tom slučaju iz 2019. godine.

Tada je, a bilo je to u srpnju prije dvije godine u Rovinjskom selu, 33-godišnji otac ostavio četverogodišnje dijete u parkiranom automobilu. Kad se nakon otprilike dva sata vratio, ustanovio je da se dijete onesvijestilo i odmah pozvao Hitnu pomoć.

Međutim, djevojčica je u KBC-u Rijeka nakon tri dana podlegla posljedicama toplotnog udara i dehidracije, a policija je protiv oca podnijela kaznenu prijavu zbog kaznenog djela povrede djetetovih prava, dakle slično kao u ovom slučaju sada u Kninu. No kako doznajemo, istraga je obustavljena.

Otac je djevojčicu ostavio u automobilu dok je bio na poslu u frizerskom salonu. Policiju je pozvao oko 14.30 sati, javivši da je djetetu pozlilo. Nesretna djevojčica u bolnicu je dovedena u komatoznom stanju, budući da je dobila febrilne konvulzije i epileptičke napadaje. Unatoč naporima liječnika u riječkoj bolnici, nije joj, nažalost, bilo spasa.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater