POLICIJA: NE DIRAJTE ORUŽJE, ZOVITE POLICIJU

ŠIŠAN: Muškarac pronašao hrpu oružja na suhozidu

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Foto PU Istarska)

Ilustracija (Foto PU Istarska)


Jedan je građanin prilikom šetnje u Šišanu na suhozidu pronašao minsko-eksplozivna sredstva. Na mjesto događaja u srijedu poslije podne odmah je upućen djelatnik Protueksplozijskog odjela koji je utvrdio kako se radi o ručnoj bombi M75, ručnoj bombi M52P3 i 40 komada streljiva. Pronađena minsko-eksplozivna sredstva policijski službenik je izuzeo s mjesta događaja i uništio na siguran način.

Policijska uprava istarska upozorava građane da ne odbacuju minsko-eksplozivna sredstva ili oružje u prirodu, odnosno da ih ne ostavljaju na javnim prostorima, a posebno ne u kontejnerima za odlaganje otpada ili u parkovima kako ne bi došlo do njihovog neželjenog aktiviranja. Takva sredstva mogu pronaći i djeca koja ih u znatiželji i igri mogu aktivirati, pri čemu mogu ozlijediti sebe ili druge, a u najgorem slučaju može doći i do smrti. Eksplozivna sredstva ili oružje koje se posjeduje bez dozvole moguće je bez ikakvih prekršajnih ili kaznenih sankcija predati policiji u sklopu akcije ''Manje oružja, manje tragedija'', a za što je   dovoljno nazvati broj 192 ili najbližu policijsku postaju.

 

Također upozoravamo građane da ukoliko pronađu takva sredstva u prirodi ne poduzimaju nikakve radnje samostalnog uklanjanja, već da o tome odmah obavijeste policiju.

 

Nemojte ih dirati niti donositi u policijsku postaju kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već o tome obavijestite policiju te će na teren izaći stručne osobe protueksplozijske zaštite koje će na siguran način ukloniti sredstva i primjereno ih uništiti.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini