NAJNOVIJA INFORMACIJA

SAZNAJEMO: Nesreću sa smrtnim ishodom danas u centru Pule skrivio je poznati istarski političar!

| Autor: Danijela BAŠIĆ- PALKOVIĆ

Vozilom koje je danas poslijepodne u Stankovićevoj ulici na Kaštanjeru u Puli naletjelo na pješakinju, koja je u međuvremenu preminula, upravljao je poznati istarski političar, 82-godišnji Josip Anton Rupnik.

Potonji je dugogodišnji vijećnik u Skupštini Istarske županije i član vladajuće koalicije. Osnivač je i predsjednik stranke Zeleni savez, a predsjednik je i ekološke udruge Ekop Istra.

Rupnik nam se javio nedugo nakon prometne nesreće u kojoj je sudjelovao, potvrdivši da je upravo na hitnoj gdje mora dati krv kako bi se utvrdilo da li je pod utjecajem alkohola. U priličnom šoku, ipak je uspio reći nekoliko rečenica opisujući kako se sve dogodilo.

rupnik

- Nisam vozio brzo, možda 30 do 40 kilometara na sat. Tamo se u blizini nalazi osnovna škola Kaštanjer i uvijek kad tamo prolazim, po inerciji usporim. Tako je bilo i ovaj put. U jednom trenutku, pješakinja se samo stvorila ispred mene. Nije prolazila na pješačkom prijelazu, već je bila van njega. Doslovno je izletjela ispred mog automobila i nisam je vidio. Bila je to sekunda i pješakinja se našla ispred mog vozila i dogodilo se to što se dogodilo, kazao je Rupnik.

Kad smo ga kontaktirali, već je bio znao da je pješakinja od dobivenih ozljeda preminula.

- U šoku sam i sad čekam daljnju proceduru. Tu sam na hitnoj pomoći jer moram dati krv. Alkohol nisam konzumirao, i svi koji me znaju, znaju da ne pijem. Ne znam kakvo će dalje biti postupanje policije, kazao je Rupnik.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini