TRAGEDIJA U PODBERMU

SAZNAJEMO IDENTITET TRAGIČNO POGINULOG MOTOCIKLISTA JUTROS KOD PAZINA. Bio je iskusan u vožnji, ali mu nije bilo pomoći. Policija i dalje traži vozača automobila koji je skrivio tragediju. Mole se svi za pomoć. Poznato je svega nekoliko detalja o vozilu 

| Autor: Marica KOŠTA

Motociklist koji je poginuo jutros u Podbermu je Elvis Velenik, 47-godišnjak iz Poreča, saznaje Glas Istre. Policija još uvijek traga za nepoznatim automobilom koji je, prema riječima nekoliko očevidaca, oduzeo prednost motociklu te je na taj način skrivljena nesreća.

Koristeći sunčani nedjeljni dan za vožnju po Istri, 47-godišnjak se oko 11 sati, s još dvojicom motociklista koji su vozili iza njega, kretao motociklom BMW iz smjera Poreča prema Pazinu.

Dolaskom do četverokrakog raskrižja s cestama što vode za Podberam i Beram motociklu je, skrećući s lokalne pristupne ceste iz Berma, prednost na glavnoj cesti oduzeo bijeli, manji automobil novije proizvodnje. Prema izjavama očevidaca najvjerojatnije se radi o automobilu marke Citroen ili Peugeot.

Izbjegavajući sudar s automobilom Velenik je motocikl vozio uz sam desni rub kolnika, pri čemu je BMW zahvatio nogostup te je nakon 20-30 metara takve vožnje 47-godišnjak tijelom udario u stup znaka za stajalište autobusa koji se nalazi na travnatoj površini uz nogostup. Nakon udara je motociklist pao i na mjestu preminuo od zadobivenih ozljeda.

Vozač bijelog automobila koji je, budući da se nepropisno uključivao u promet glavnom cestom, odgovoran za ovu tragičnu nesreću, nije se zaustavio već je pobjegao prema Pazinu. Stoga je policija još tijekom očevida kojeg je vodio Vlado Šćur, zamjenik županijskog državnog odvjetnika u Puli, ubrzo uputila poziv građanima da se jave ukoliko raspolažu bilo kakvom informacijom koja bi mogla pomoći pronalasku vozača bijelog automobila, pa makar i djelomičnom registracijskom oznakom.

Naime, na mjestu nesreće gdje su se okupili obitelj i prijatelji stradalog 47-godišnjaka doznajemo da se motocikl i automobil uopće nisu sudarili, odnosno, da nije bilo nikakvog kontakta dvaju vozila. Zbog toga nije za očekivati da će se na automobilu pronaći tragovi koji bi ga povezali sa sudjelovanjem u ovoj tragičnog nesreći.

Poginuli Velenik bio je iskusni motociklist, a na Poreštini je poznat i po tome što je imao svoju vučnu službu. Prema podacima Policijske uprave istarske ove godine su u prometnim nesrećama u Istri poginula dvojica motociklista i jedan vozač automobila. 


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater