MJESEC DANA JE OPERIRAO

SAZNAJEMO IDENTITET I DETALJE UHIĆENJA SERIJSKOG PROVALNIKA KOJI JE UTJERAO STRAH U KOSTI PULJANIMA Krenuo je s Gregovice, a jednu žrtvu je grubo izudarao

| Autor: Marica KOŠTA

Provalnik koji je posijao strah u kosti Puljana jer je proteklih oko mjesec dana izvršio brojne provale u centru i blizini centra grada je 28-godišnji Mauricio Ibrahimović iz Pule.

Pretragom prostora kojima se osumnjičeni koristi policija je pronašla veću količinu zlatnih lančića, prstenja i drugog nakita, kao i novac, pa će biti vraćeni vlasnicima.

Njegovo uhićenje odigralo se oko 13.40 sati u trgovini Konzum, u Vukovarskoj ulici u Puli, a svjedočili su mu i zaposlenici i kupci koji su nam kazali da se Ibrahimović nije odupirao, niti pokušao bježati.

Samo sat vremena ranije Ibrahimović je provalio u jedan stan u Ulici Kaštanjer. Već je pronašao zlatninu i novac kada se u stan vratila 32-godišnja Puljanka i zatekla ga na djelu. Provalnik ju je tada izudarao po tijelu i počupao za kosu pa pobjegao sa zlatninom i novcem 32-godišnjakinje i njezinog 69-godišnjeg oca, koje je oštetio za oko 36.000 kuna. Puljanka je odmah nazvala policiju te su na Kaštanjer poslane sve raspoložive ophodnje, a ubrzo je policijski službenik u trgovini Konzum na Kaštanjeru uočio muškarca koji je odgovarao opisu počinitelja.    

Premda je Ibrahimović predan u policijski pritvor, kriminalističko istraživanje se nastavlja jer se sumnja da je počinio i više od osam nedjela za koja se za sada tereti.

Zasad je osumnjičen da je 7. listopada u ranim jutarnjim satima provalio u kafić Grega u Kraškoj ulici i ukrao oko 1.000 kuna. 

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini