OPĆINSKO DRŽAVNO ODVJETNIŠTVO U PULI

ROVINJSKOM DILERU ODREĐEN PRITVOR: Uhvaćen s popriličnom količinom marihuane

Ispitan 32-godišnjak, doneseno rješenje o provođenju istrage i određen istražni zatvor

| Autor: Glas Istre
U pretrazi stana rovinjskog dilera sudjelovao je i policijski pas Duks (Foto: PU Istarska)

U pretrazi stana rovinjskog dilera sudjelovao je i policijski pas Duks (Foto: PU Istarska)


Nakon što je Policijska postaja Rovinj podnijela kaznenu prijavu, Općinsko državno odvjetništvo u Puli-Pola je 21. siječnja 2022. provelo dokaznu radnju prvog ispitivanja hrvatskog državljanina (1989.) zbog osnovane sumnje da je počinio jedno produljeno kazneno djelo protiv zdravlja ljudi, i to kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama iz čl. 190. st. 2. Kaznenog zakona, te je istoga dana donijelo rješenje o provođenju istrage protiv 32-godišnjaka zbog navedenog kaznenog djela.

Osnovano se sumnja da je okrivljeni 32-godišnjak 20. siječnja 2022. u Rovinju, bez ovlasti i protivno odredbi čl. 3 Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, držao radi daljnje prodaje ukupno 691,65 grama droge marihuane.

Postoji osnovana sumnja i da je 18. siječnja 2022. u Rovinju, prodao 50,00 grama droge marihuane drugoj osobi te da je 15. siječnja 2022. u Rovinju, prodao oko dva grama droge amfetamin drugoj osobi.

Županijski sud u Puli prihvatio je prijedlog državnog odvjetništva i 21. siječnja 2022. odredio 32-godišnjaku istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke (članak 123. stavak 1. točka 2. Zakona o kaznenom postupku) i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članak 123. stavak 1. točka 3. Zakona o kaznenom postupku).

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum