SLUČAJ KOJI JE POTRESAO HRVATSKU

FOTO / RODITELJI PREMINULOG DJEČAKA PRIVEDENI NA ISPITIVANJE U TUŽITELJSTVO: Ne smatraju se krivim za smrt 15-godišnjeg sina

| Autor: Marcello ROSANDA


Roditelji 15-godišnjaka koji je u srijedu preminuo nakon neuspješne reanimacije, danas su privedeni na prvo ispitivanje na Županijsko državno odvjetništvo u Puli. Kako neslužbeno saznajemo, osumnjičeni roditelji, Ines i Darko Kovačević, ne smatraju se krivim za smrt sina.

Kako smo već pisali, dječak je preminuo jer, iako mu se zdravstveno stanje pogoršalo još prije tri mjeseca, roditelji, 45-godišnjak i 42-godišnjakinja, ga nisu odveli liječniku, te su time grubo povrijedili djetetova prava zanemarivanjem i nebrigom oko njegovog zdravstvenog stanja, čime su prouzročili smrt djeteta.

- Dijete je reanimirano u kolima Hitne pomoći. Na tren se uspostavio puls, ali nažalost dijete ipak nismo uspjeli spasiti, rekla je ravnateljica pulske Opće bolnice Irena Hrstić.

Osumnjičeni roditelji privedeni na ispitivanje (Snimio Dejan Štifanić)

- Roditelji su nazvali Hitnu pomoć već kada je dijete trebalo reanimirati. Pokušali smo im pomoći putem telefona dok ne stignemo na lice mjesta. Potom smo dijete reanimirali u kolima Hitne pomoći do bolnice. Ne znam reći od čega je dijete bolovalo. To će pokazati obdukcija, kao i to je li dijete išta konzumiralo i je li imalo upalu pluća. Ne znam je li dijete bilo dijabetičar. No, naši su djelatnici vidjeli da je dijete bilo u jako lošem stanju. Nikad nismo imali dojava iz ove obitelji, rekla je Gordana Antić iz Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Istarske županije.

Preminuli 15-godišnjak pohađao je prvi razred pulske Gimnazije, na kojoj je, nakon objave tragične vijesti, izvješena crna zastava.

Na pulskoj Gimnaziji izvješena je crna zastava (Snimio Dejan Štifanić)

Kako neslužbeno saznajemo, osumnjičeni roditelji pripadnici su zatvorene neregistrirane vjerske zajednice, te žive u Šikićima pored Pule. Javnost je šokirala vijest i da ovo nije prvo preminulo dijete u ovoj obitelji - naime, u kolovozu 2019., na jezeru Čingi-Lingi u općini Molve u Koprivničko-križevačkoj županiji, utopio se njihov tada 11-godišnji sin. Dječak je stradao dok je bio na kupanju s mamom, bratom i sestrama.

Osumnjičeni roditelji privedeni na ispitivanje (Snimio Dejan Štifanić)

Pulski Centar za socijalnu skrb roditeljima koji su privedeni oduzeo troje malodobne djece koji su sada na privremenoj skrbi.

- Djelatnici Policijske postaje Pula-Pola proveli su kriminalističko istraživanje i utvrdili sumnju da su 45-godišnja hrvatska državljanka i 42-godišnji hrvatski državljanin počinili kazneno djelo povreda djetetovih prava. Policija je 29. rujna zaprimila dojavu iz pulske bolnice da je u poslijepodnevnim satima preminulo dijete. Provedenim izvidima, policijski službenici utvrdili su kako su 45-godišnjakinja i 42-godišnjak grubo povrijedili djetetova prava zanemarivanjem i nebrigom oko njegovog zdravstvenog stanja, čime su prouzročili smrt djeteta, javljaju iz policije.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I ONLINE IZDANJU GLASA ISTRE OD SUBOTE

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini