bez povoda

RIJEČKI MATURANTI NOĆAS PRETUČENI NA PULSKOJ RIVI? O incidentu se oglasila i policija i pulski gradonačelnik

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Snimio Milivoj Mijošek)

Ilustracija (Snimio Milivoj Mijošek)


“Opet se moram ispričavati zbog skupine mladića koji su svoje frustracije iskazali na ovoj djeci. Ne znam do kada i kako. Žao mi je kao gradonačelniku grada u koji ljudi dolaze živjeti i ostati. U gradu u kojem je svatko dobrodošao, sada već niz ovakvih sukoba. Ispričavam se svima!

Od policije očekujem da privede sve te huligane. Govorim ovo kao gradonačelnik i kao roditelj. Dosta više toga! To nije nikakva hrabrost! Isprike gradonačelniku Rijeke, Elektro-tehničkoj školi iz Rijeke, djeci i roditeljima. Sram me i žao mi je. Idući tjedan ćemo sazvati Vijeće za prevenciju kriminaliteta i vidjeti što je to trulo, da se takve stvari događaju.", objava je to pulskog gradonačelnika Filipa Zoričića koju je postavio na svoj facebook profilu, komentiraju nemili događaj oko se zbio u noći s petka na subotu.

Iz PU istarske potvrdili su nam da je došlo do narušavanja javnog reda i mira, no istaknuli su da se sve okolnosti tog događaja još utvrđuju. Neslužbeno, nitko od sudionika incidenta nije potražio liječničku pomoć u Puli.

No da se nešto ozbiljnije dogodilo, ukazuje priča 15 maturanta riječke Elektrotehničke škole koji tvrde da ih je u Puli, na pulskoj rivi, napalo 50-ak nasilnika. 

"Otišli na trodnevni izlet u Pulu kako bi proslavili završetak srednjokolskog školovanja, da bi već prve noći završili razbijenih glava te izbijenih zubi. Bio bi to najkraći, ali i silno tužni epilog događaja koji je oko 1.30 sati u noći s petka na subotu kad je na pulskoj Rivi 15 maturanata riječke Elektrotehničke škole napalo pedesetak nasilnika, javlja Novi list

Kako prenose, riječki maturanti nisu dali nikakvog povoda za napad da bi ih golema skupina huligana ipak krenula mlatiti, točnije jedina poveznica koja se eventualno može iščitati iz čitavog ovog događaja je rivalstvo nogometnih navijača, što nije slučaj s riječkim maturantima. Uostalom u konkretnom slučaju to i ne bi malo nikakve veze jer su sva ovogodišnja nogometna HNL događanja završena.

S druge strane jedan od roditelja tvrdi da su itekako zatražili liječničku pomoć na hitnom odjelu pulske bolnice gdje satima čekaju na obradu jer je težina ozljeda vrlo ozbiljna.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater