peti dan potrage

REKONSTRUKCIJA NESTANKA SPLIĆANINA MATEJA PERIŠA Što se sve dosad utvrđeno, a što se pokazalo dezinformacijama? Policija ima novi trag?

| Autor: Glas Istre
 (Foto: Mateja Beljan / Telegraf.rs)

(Foto: Mateja Beljan / Telegraf.rs)


Zabava uoči dočeka nove 2022. godine u beogradskom noćnom klubu Magacin ex Gotik u sklopu kompleksa Betonska hala za Splićanina Mateja Periša i njegovih šestoricu prijatelja trebala je biti prepuna lijepih sjećanja. No, prijatelji s kojima je uživao u glazbi posljednji put su ga vidjeli oko 2.30 sati 31. prosinca i otad mu se gubi svaki trag, kao i signal mobitela, piše Jutarnji list

Ono što je čudno je to da su Matejev nestanak prijavili 16 sati kasnije, kad se zahuktala opsežna potraga za nestalim Splićaninom.

Njegov otac Nenad odmah je krenuo za Beograd, a prve informacije su glasile da je mladić možda upao u Savu nedaleko od kluba, kamo je išao obaviti nuždu zbog gužve u klupskom toaletu. Pojavile su se potom i glasine navodnih svjedoka o tome da je "mladić plave kose i plavih očiju sa splitskim naglaskom viđen na području Rume", međutim, nakon temeljitih provjera srbijanski MUP tu je informaciju demantirao Matejevu ocu.

Sutradan su se u medijima počele objavljivati razne snimke uličnih videonadzora na kojima se vidi visok mladić jače tjelesne građe kako u majici kratkih rukava i tamnoj odjeći te bijelim tenisicama rastrojeno trči beogradskim ulicama. Sudeći prema tim snimkama, ovisno jesu li baždarene kamere, Matej je trčao možda i sat vremena u njemu nepoznatom gradu. Čak se na jednoj snimci vidi i kako u Karađorđevoj ulici ispod Brankova mosta na raskrižju zaustavlja taksi i pokušava ući, međutim, taksist ga očito nije pustio unutra pa je Matej otrčao dalje.

Policija stoga pokušava detektirati vozača taksija kako bi od njega doznala iz prve ruke što mu je nesuđeni putnik govorio i u kakvom je bio stanju. Paralelno s tim snimkama, policijska potraga proširena je i na područje Dunava, kao i na dio područja na kojem je nastala jedna od snimki na kojoj se vidi neidentificirana osoba kako navodno 20 minuta otkad je posljednji put Matej viđen živ, pliva pod okriljem noći u Savi. Matejev otac potvrdio je da je na svim snimkama osim te s plivačem u Savi, njegov sin Matej.

Nakon što su, pak, ispitani Matejevi prijatelji koji su s policijom podijelili informacije o nestanku i posljednjim trenucima provedenim s nestalim prijateljem, petog dana potrage u dogovoru s istražiteljima, napustili su Beograd. Zaputili su se u Zagreb, gdje su razdužili kombi koji su unajmili i dalje se odvezli dvama vozilima prema Splitu. Jesu li bili iskreni na ispitivanju i tijekom poligrafa, a što javnost dovodi u pitanje, pokazat će istraga.

Posljednje sumnje petog dana potrage su da je Matej u rijeku pao kod Brankova mosta. Stoga ronioci neumorno češljaju korita obiju rijeka koje su na tom dijelu zbog blizine ušća prepune mulja i granja. Također, rijekama kruže i brodovi te čamci uzduž i poprijeko ne bi li itko uočio ikakav detalj. Visina vodostaja mijenja se iz sata u sat, temperature su niske i voda hladna. Samim time, sve je manje nade da je Matej živ, piše Jutarnji list

Posljednja vijest o nestanku Splićanina koju je objavio srpski Alo, kaže da je u žardinjeri na Savskoj promenadi pronađena pertla, no nema vijesti informacije da li se taj trag dovodi u vezu s otprije pronađenom tenisicom koja navodno pripada Mateju.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom