OPĆINSKI SUD U PULI

RAZBOJNIK OPET IZA REŠETAKA: Muškarcu u Puli rekao "Di su pare, daj sve što imaš". Kad nije dobio novac, fizički je nasrnuo na muškarca

Puljanin Tyron M. je, između ostalog, u razdoblju od 2015. do 2021. na Općinskom sudu u Puli višekratno osuđivan zbog imovinskih delikata, i to krađa, provala, neovlaštene upotrebe pokretne stvari i oštećenja tuđe stvari

| Autor: Marina VUKŠIĆ
Zatvor u Puli (Arhiva)

Zatvor u Puli (Arhiva)


Zbog neuspjelog razbojništva početkom ove godine i provalne krađe koju je počinio još u veljači 2020. godine, na godinu i pol dana zatvora na pulskom Općinskom sudu osuđen je 23-godišnji Tyron M. Prema presudi, polovicu kazne provest će u zatvoru, a polovinu na uvjetnoj slobodi.

Naime, devet mjeseci zatvora bit će mu "oprošteno" ako u tri godine, računajući od dana kad presuda postane pravomoćna, ponovno ne počini neko kazneno djelo. Ranije je već osuđivan, a i prekršajno kažnjavan.

Razbojništvo, koje je ostalo na pokušaju, počinio je 29. siječnja u Istarskoj ulici u Puli, između 19 i 20 sati. Da bi se domogao novca, najprije se unio u lice D. R-u, kazavši mu: "Di su pare, daj sve što imaš", a nakon što nije dobio novac, muškarca je udario šakom u bradu i raskrvario ga. D. R. se sklonio u obližnju pekarnicu i pričekao policiju.

Tešku krađu Tyron M. je pak počinio krajem veljače 2020. Da bi se domogao alkohola manje vrijednosti, maknuo je karton kojim je bila zaštićena od ranije razbijena staklena stjenka caffe bara "Arsenal". Potom je iz skladišta uzeo manju količinu pića, a šteta koju je pritom počinio procijenjena je na manje od tisuću kuna.

U presudi je navedeno da su Tyronu M. u ovom postupku otegotne okolnosti bile činjenice da je pokušaj razbojništva počinio dok mu je na snazi bila uvjetna osuda, te što je u razdoblju od 2015. do 2021. na Općinskom sudu višekratno osuđivan zbog imovinskih delikata, i to krađa, provala, neovlaštene upotrebe pokretne stvari i oštećenja tuđe stvari.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom