PLJAČKALI PO ISTRI

PULSKO SUĐENJE BORISU PILČIĆU UZ VELIKE MJERE OSIGURANJA. Svjedok: Tvrdio je da će Horvatu zubima iščupati grkljan

| Autor: Marica KOŠTA
(Vedran KARUZA)

(Vedran KARUZA)


U slučaju pulskog suđenja Borisu Pilčiću (65) iz Dražica pored Rijeke za pljačke po Istri, svjedok Dubravko Crnjak, koji Pilčića i trećeokrivljenog Radovana Horvata (53) poznaje od izdržavanja kazne u Lepoglavi davne 1991., potvrdio je da je Pilčić bio strašno ljut na Horvata.

- U zatvor u Remetincu sam došao 2002. godine i u jednom trenu su me smjestili u sobu s Pilčićem. Kada me pitao za Radovana kazao sam mu da ga viđam, a onda me pitao znam li ja što mu je Radovan napravio. Kazao je da ga je Radovan zvao da dođe u zgradu u Novom Zagrebu, da je on ondje došao taksijem i da ga je tamo policija dočekala i uhitila zbog ubojstva. Pilčić je bio strašno ljut na Horvata zbog toga i kazao je da će ga, ukoliko dođe u Lepoglavu, ubiti, da će mu zubima grkljan iščupati, rekao je svjedok.

Ovaj svjedok, kao i neki ranije saslušani, ispitivani su o Pilčićevim prijetnjama Horvatu jer obrana tvrdi da ga Pilčić tereti iz osvete, kao i svoje druge navodne kompanjone iz pljački u Taru, Višnjanu i Žminju. Naime, iako je policija nakon pljački istraživala Pilčića i Žigmana, a Pinterića i Horvata i kazneno prijavila, istraga je obustavljena zbog nedostatka dokaza. U zatvoru je zbog pljački završio samo Pilčić, a onda je prije nekoliko godina policiji poslao pismo u kojem prokazuje Pinterića, Žigmana i Horvata kao svoje kompanjone u pljačkama u Istri. Suđenje se nastavlja danas.

Četveročlanu skupinu predvođenu Borisom Pilčićem tereti se da se u tri pljačkaška pohoda u Istri domogla iznosa od oko pola milijuna kuna. Prvookrivljenog Borisa Pilčića pravosudni su policajci doveli na suđenje iz zatvora u Lepoglavi, gdje služi 30-godišnju zatvorsku kaznu zbog niza pljački, ali i ubojstva Danijele Fileš i pokušaja ubojstva Zdravka Kostića na zagrebačkoj Trešnjevci, ali i zbog niza pljački. Drugookrivljeni Robert Pinterić (45) iz Zagreba također je doveden u Pulu iz Lepoglave dok su Zagrepčani, trećeokrivljeni Radovan Horvat (53) i četvrtookrivljeni Zlatko Žigman (43) na raspravu dovedeni iz pulskog zatvora.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of