OPAKA ŠESTORKA

Pulskim nasilnicima iz Hrvatske i Srbije ODREĐEN ISTRAŽNI ZATVOR

| Autor: Glas Istre

Slučaj hapšenja šestorice nasilnika u Puli minulog vikenda dobio je svoj nastavak. Općinsko državno odvjetništvo u Puli provelo je dokazne radnje prvog ispitivanja šestorice osumnjičenika. Redom to su prvoosumnjičeni hrvatski državljanin (1989.) zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo teške tjelesne ozljede, kazneno djelo teške tjelesne ozljede u pokušaju, kazneno djelo protupravnog oduzimanja slobode i kazneno djelo teške krađe, drugoosumnjičenog i trećeosumnjičenog državljanina Republike Srbije (1990. i 1992.) te četvrtoosumnjičenog hrvatskog državljanina (1996.) zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo teške tjelesne ozljede, petoosumnjičenog i šestoosumnjičenog hrvatskog državljanina (1989. i 1974.) zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo teške tjelesne ozljede u pokušaju i kazneno djelo protupravnog oduzimanja slobode.

Postoji osnovana sumnja da su prvoosumnjičenik (1989.), drugoosumnjičenik (1990.), trećeosumnjičenik (1992.) i četvrtoosumnjičenik (1996.) 28. srpnja 2020., u prostorima garaže jednog trgovačkog centra u Puli, sukladno prethodnom dogovoru i u cilju da oštećenika (1972.) teško tjelesno ozlijede, udarali ga rukama i nogama po glavi i tijelu, a nakon što je oštećenik pao na tlo, nastavili su ga udarati, sve dok se nisu počeli okupljati drugi ljudi što ih je primoralo da prestanu. Oštećenik je zadobio teške tjelesne ozljede.

Nadalje, osnovano se sumnja da su u noći 2. kolovoza 2020., u prostorima jednog ugostiteljskog objekta u Puli, u cilju da mu onemoguće kretanje i da ga teško tjelesno ozlijede, prvoosumnjičenik i petoosumnjičenik (1989. i 1989.) uhvatili oštećenika (2000.) za tijelo i protiv njegove ga volje odvukli u sporednu prostoriju objekta te ga bacili na tlo i udarali ga šakama po glavi i tijelu od kojih je oštećenik zadobio višestruke lake tjelesne ozljede, dok je šestoosumnjičenik (1974.) cijelo vrijeme događaja stajao na vratima prostorije zbog čega oštećenik nije mogao pobjeći, sve do dolaska za sada nepoznate osobe kada su osumnjičenici pustili oštećenika.

Nakon provedenih ispitivanja, sucu istrage Županijskog suda u Puli-Pola podnesen je prijedlog za određivanje istražnog zatvora, i to protiv prvoosumnjičenog hrvatskog državljanina (1989.) zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela, a protiv dvojice osumnjičenih državljana Republike Srbije (1990. i 1992.) i trojice osumnjičenih hrvatskih državljana (1996., 1989. i 1974.) zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke. 

Sudac istrage usvojio je navedeni prijedlog i rješenjem odredio istražni zatvor osumnjičenicima po predloženim osnovama.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater