NAJNOVIJEDETALJI UBOJSTVA NA HIDROBAZI

OSUMNJIČENOG MUŠKARCA POLICAJCI ZATEKLI KOD ULAZA U KAMP BRIONI NA PUNTIŽELI: U ruksaku je imao nož, nije se opirao  uhićenju

| Autor: Portal GlasIstre.hr
Osumnjičeni je uhičen kod ulaza u kamp Brioni na Puntiželi (D. ŠTIFANIĆ)

Kako saznaje Glas Istre, policijska potraga za napadačem na njemačkog državljanina, koji je od ozljeda preminuo u bolnici, sinoć na potezu od Valbandona do Štinjana bila je opsežna.  Osumnjičeni je nešto prije 2 sata uhićen kod ulaza u kamp Brioni na Puntiželi. Nakon legitimiranja, policajci su tražili da otvori ruksak koji je imao sa sobom. Nakon što su primijetili da ima nož, shvatili su da se radi o osobi koju traže te su osumnjičenog uveli u policijsku "maricu" i odveli na ispitivanje u policijsku postaju.

Jedna Puljanka možda je imala blizak susret s ubojicom neposredno pred uhićenje, i to dok su ona i prijateljica sjedile u beach baru na Hidrobazi. Ta plaža bila je jedna od glavnih meta policije u potrazi za počiniteljem.

- Sjedila sam s prijateljicom u beach baru, zadnjem na Hidrobazi prema Valbandonu, kad su, nešto iza 23 sata, do nas stigla dva policijska službenika i upitala nas jesmo li vidjele čovjeka sa psom. Rekle smo da jesmo, da se motao po plaži, a njegov je pas nekoliko puta došao do nas. U jednom trenutku taj nas je čovjek, inače mlađe dobi, došao upitati imamo li cigaretu. Rekle smo da ne i on se sa psom udaljio, ispričala nam je Puljanka. Dodaje da ne zna ako je riječ o čovjeku koji je kasnije uhićen.

- Ali policajci su nas tražili da ga opišemo. Bio je mrak i nismo ga dobro vidjele, no psa bismo sigurno prepoznale, priča nam ova Puljanka, dodajući da im je policija kazala da se čovjek traži zbog počinjenja težeg kaznenog djela. Tek su kasnije, kako veli, od čuvara bara doznale da je riječ o ranjavanju nožem.

- Da se radi o nečem vrlo ozbiljnom shvatile smo i same jer je Hidrobaza u tili čas bila puna policije. Svaka im čast na brzoj intervenciji i uhićenju, veli nam Puljanka koja je šokirana od jutra kad je pročitala da je žrtva ranjavanja nožem u bolnici preminula.

Podsjetimo, policija je u utorak oko 22.50 sati zaprimila dojavu da se na terasi ugostiteljskog objekta u Valbandonu nalazi ozlijeđena osoba.

Prema prvim informacijama, oko 22.40 sati počinitelj je na Fažanskoj cesti nožem ozlijedio 23-godišnjeg njemačkog državljanina, koji je s prijateljima pobjegao na terasu. Ozlijeđeni njemački državljanin prevezen je u pulsku bolnicu, gdje je u 1.45 sati preminuo.

Policija je odmah nakon dojave započela potragu za počiniteljem, a osumnjičenik je priveden oko 20 minuta poslije ponoći.

VIŠE O OVOJ TEMI PROČITAJTE OVDJE


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater
Webcams provided by webcams.travel add a webcam