NAJNOVIJENEPRAVOMOĆNA PRESUDA

Puljanin uvjetno osuđen zbog prijetnji i ozljeđivanja: BRATU I ŠOGORICI PRIJETIO SMRĆU ZBOG IMOVINE

| Autor: Mateo SARDELIN
Ilustracija (Arhiva)

Okrivljeni Puljanin na raspravi je kazao da se ne osjeća krivim no sud je, nakon provedenog dokaznog postupka, donio osuđujuću presudu jer je 7. travnja 2017. na terasi slastičarnice Charlie u Puli, zbog neriješenih imovinsko- pravnih odnosa, svome bratu A. I. i njegovoj supruzi F. I. zaprijetio da će ih ubiti "radi svog mira"

Zbog kaznenih djela prijetnje bratu i njegovoj supruzi te nanošenja tjelesnih ozljeda bratu, nepravomoćnom presudom Općinskog suda u Pazinu 47-godišnji J. I. iz Pule uvjetno je osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora od godinu dana i dvogodišnjim rokom provjeravanja.

Okrivljeni Puljanin na raspravi je kazao da se ne osjeća krivim no sud je, nakon provedenog dokaznog postupka, donio osuđujuću presudu jer je 7. travnja 2017., oko 17.30 sati, na terasi slastičarnice Charlie u Puli, zbog neriješenih imovinsko pravnih odnosa, svome bratu A. I. i njegovoj supruzi F. I. zaprijetio da će ih ubiti "radi svog mira".

Prijetnje i tučnjava

Prijetio je da će ih uništiti, staviti ih "pod zemlju", te da će on otići u zatvor, a "brat će biti u grobu". Govorio je da će on izaći iz zatvora, ali "brat iz groba neće." Sud je 47-godišnjaka proglasio krivim i jer je kasnije istoga dana, oko 21.45, sati brata odgurnuo i bacio na tlo te ga više puta udario po tijelu i glavi uslijed čega je ovaj zadobio lakše tjelesne ozljede. Dok ga je tukao prijetio je da će ga ubiti, da će mu uništiti firmu i izbaciti ga iz stana.

U svoju obranu, okrivljeni J. I. je kazao na sudu da je toga dana došao do brata radi razgovora, ali da nikome nije prijetio.

- Došao sam do lokala i njegova žena je sjedila na terasi. Rekao sam joj da ona nema što ondje tražiti. Naime, majka mi je ispričala da je brat tukao našeg oca dok je bio bolestan te da je bez očevog pristanka trošio novac od lokala. Nakon očeve smrti brat je nastavio podizati i trošiti novac, a u svemu ga je podržavala supruga. No, toga dana kada sam njegovoj supruzi rekao da nema što tražiti na terasi, umiješao se moj brat i izbila je rasprava. Smirila nas je njegova supruga i predložila da razgovaramo navečer, kada se lokal zatvori. Navečer sam na stubištu čekao brata i pitao ga zašto je tukao oca i trošio novac iz lokala, na što mi je odgovorio da mu ne mogu ništa i da on može raditi što hoće i potom me udario.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Aquarium − ndash; Fort Verudela
Pula: Aquarium − ndash; Fort Verudela
Webcams provided by webcams.travel add a webcam