NAJNOVIJE


MIJENJAO NOVAC PO "POVOLJNOM TEČAJU"

Prevario Britanca za više od 3000 kuna


Prevario Britanca za više od 3000 kuna "prodavanjem" bjeloruskih rublja pod kune. Naime to nije prvi slučaj, te svakog se ljeta suočavamo sa lažnim mijenjanjem novca po "boljem" tečaju.

Policija traga za nepoznatim muškarcem, koji je u Rovinju prilikom mijenjanja novca prevario 76-godišnjeg državljanina Velike Britanije. Naime, policija je utvrdila kako je Britancu 10.srpnja oko 10.15 sati, na Obali Alda Rismonda, prišao nepoznati muškarac koji mu je ponudio razmjenu novca po povoljnijem tečaju. Državljanin Velike Britanije pristao je na ponudu te mu je predao nekoliko stotina funti , a za što je dobio bjeloruske rublje. Kad se nepoznati muškarac udaljio, oštećeni je shvatio da je prevaren.

Policija traga za muškarcem starosti oko 50 godina, visine oko 170 cm, tamne kose, slabije tjelesne građe, koji je bio odjeven u bijelu majicu i tamne hlače.

Policija savjetuje građane i turiste da mijenjaju novac u za to ovlaštenim institucijama, odnosno bankama i mjenjačnicama te da ne nasjedaju na pokušaje pomoći ''dobronamjernih'' osoba.. (E.G.)


Podijeli: Facebook Twiter