REAGIRANJE

Presuda protiv Darka Adžama još nije pravomoćna

| Autor: Glas Istre
(Snimio Milivoj Mijošek)

(Snimio Milivoj Mijošek)


Javljam Vam se u svojstvu branitelja optuženika Darka Adžama, a vezano uz članak koji je pod naslovom “Doznajemo koliko je godina robije dobio monstrum iz Galižane”, objavljen dana 18. ožujka 2022. godine na portalu Glas Istre.
Obzirom se u predmetnom članku u odnosu na mojeg branjenika iznose neistinite tvrdnje i insinuacije, temeljem čl. 3. st. 3. Zakona o elektroničkim medijima, a u svezi čl. 40. Zakona o medijima, ovim putem zahtijevamo da objavite ispravak bez promjena i dopuna u istom ili istovrijednom mjestu programskog prostora i na isti ili istovrijedni način, na koji je bila objavljena i informacija na koju se ispravak odnosi, kako slijedi:

1. Nije točno da je Vrhovni sud Republike Hrvatske odlučivao po izjavljenim žalbama stranaka, niti je isti potvrdio presudu Županijskog suda u Puli-Pola, kojom je optuženik Darko Adžam nakon provedene rasprave za kazneno djelo teškog ubojstva osuđen na kaznu dugotrajnog zatvora u trajanju 25 godina.

2. Nije točno da je presuda Županijskog suda u Puli-Pola protiv optuženika Darka Adžama postala pravomoćna, obzirom je tek Visoki kazneni sud Republike Hrvatske, kao sud drugog stupnja odlučivao po žalbama stranaka.


Obrana je dana 17. ožujka 2022. godine, sukladno ZKP/08 podnijela žalbu protiv drugostupanjske presude u otvorenom zakonskom roku Vrhovnom sudu Republike Hrvatske, kao sudu trećeg stupnja, sve sukladno čl. 490. st. 1. Zakona o kaznenom postupku, obzirom je protiv drugostupanjske presude dopuštena žalba trećestupanjskom sudu ako je drugostupanjski sud izrekao kaznu dugotrajnog zatvora ili je potvrdio prvostupanjsku presudu kojom je izrečena takva kazna, kao u predmetnom slučaju.

Navodi i insinuacije iz predmetnog članka netočni su te su izneseni s ciljem daljnjeg difamiranja u javnosti optuženika te narušavanja njegova ugleda i digniteta. Budući predmetni članak sadrži neprovjerene i netočne navode, to je i objavljivanjem takvog članka postupljeno protivno svim pravilima novinarske struke i na štetu ugleda moga branjenika.

Stoga ovim putem zahtijevamo objavljivanje ovog ispravka netočne informacije u cijelosti, na način propisan čl. 41. st. 1. Zakona o medijima

Robert Mikac, odvjetnik – avvocato

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater