NAJNOVIJEPULSKI SUD

Presuda Luki Kolariću za lanjski pokušaj ubojstva: MLADIĆA OSAM PUTA UBO NOŽEM, DOBIO 2,5 GODINE ZATVORA

| Autor: Marica KOŠTA

Dvadesetdvogodišnji Kolarić osuđen je jer je 1. kolovoza prošle godine oko 00.15 sati u beach baru Tequila na Šetalištu Antona Restovića u Poreču tijekom tučnjave izbo Emila Elkasovića (27) u trbuh, leđa i bedro

 

 

Luka Kolarić (22) kriv je jer je 1. kolovoza prošle godine oko 00.15 sati u beach baru Tequila na Šetalištu Antona Restovića u Poreču tijekom tučnjave osam puta nožem ubo Emila Elkasovića (27) u trbuh, leđa i bedro. Elkasović je tada zadobio vrlo teške i po život opasne ozljede, ali do smrtnog ishoda nije došlo zbog pravovremeno pružene liječničke pomoći.

Presuda je to koju je jučer objavila sutkinja Županijskog suda u Puli Gabrijela Marčeta Ferić, izrekavši Kolariću kaznu od dvije i pol godine zatvora.

Kolariću je sud produljio zadržavanje u istražnom centru do pravomoćnosti presude ili upućivanja na izdržavanje kazne iz istog razloga iz kojeg mu je prvotno određen, odnosno zbog opasnosti od bijega. Okrivljeni, naime, osim hrvatskog ima i srpsko državljanstvo, a u istražnom zatvoru se nalazi od 1. kolovoza prošle godine.

Kolarić je drugog dana suđenja priznao pokušaj ubojstva i izrazio žaljenje i kajanje zbog počinjenog. Tužitelj je tu činjenicu, kao i niz drugih olakotnih okolnosti istaknuo u završnom govoru, predloživši da se mladića osudi na dvije godine i šest mjeseci zatvora iako zakon za to kazneno djelo propisuje najmanje pet godina zatvora.

- Mladi ste i radno sposobni te ste stoga dužni podmiriti troškove postupka, kazala je sutkinja.


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Aquarium − ndash; Fort Verudela
Pula: Aquarium − ndash; Fort Verudela

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom
Webcams provided by webcams.travel add a webcam