ISPITAN U USKOK-u

POZNATI POREČKI ODVJETNIK OSUMNJIČEN DA JE NUDIO MITO SUDSKOM SAVJETNIKU Evo što je od njega tražio i što mu je zauzvrat ponudio

| Autor: Glas Istre
Općinski sud u Rovinju (Arhiva Glasa Istre)

Općinski sud u Rovinju (Arhiva Glasa Istre)


Djelatnici Sektora kriminalističke policije, Službe gospodarskog kriminaliteta i korupcije Policijske uprave istarske i Policijske postaje Poreč-Parenzo, u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, Odsjekom u Rijeci, proveli su kriminalističko istraživanje i utvrdili sumnju da je 52-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo davanje mita.

Kako doznajemo, riječ je o poznatom porečkom odvjetniku.

USKOK navodi da je u razdoblju od 25. siječnja do 3. veljače 2021. u više navrata putem telefona od 37-godišnjeg sudskog savjetnika u Općinskom sudu u Puli-Pola, Stalnoj službi u Rovinju-Rovigno, zaduženog ovršnim predmetom navedenog suda u kojem okrivljenik kao punomoćnik zastupa ovrhovoditelja, tražio ubrzanje postupka. Potom je, prilikom njihovog susreta koji je sam inicirao, ponovio navedeni zahtjev kako bi se postupak okončao do kraja 2021. godine. Kao protuuslugu za navedeno okrivljenik mu je ponudio 20.000 kuna, na što sudski savjetnik nije pristao.

Policijski službenici su 17. veljače uhitili osumnjičenog te obavili hitne dokazne radnje. Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni je priveden u pritvorsku jedinicu Policijske uprave primorsko-goranske, uz kaznenu prijavu koja je podnijeta Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.

Nakon ispitivanja u USKOK-u pušten je da se u daljnjem tijeku postupka brani sa slobode.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini