GOSPIĆ

Potraga za 80-godišnjim traktoristom nastavlja se dronom iz zraka


Hrvatska gorska služba spašavanja (HGSS) iz Gospića od subote traga za teže pokretnim 80-godišnjim muškarcem koji se iz kuće u Ličkom Ribniku s traktorom udaljio u petak, 12 spasioca je u koordinaciji s policijom pretražilo veliko područje, no u mjestu Njegovan, između Ribnika i Počitelja, pronašli su samo traktor, pa će danas teren pretraživati i iz zraka, bespilotnom letjelicom kojom će se fotografirati minski sumnjivo područje, doznaje se u gospićkom HGSS-u.

Glasnogovornica Policijske uprave u Gospiću Maja Brozičević rekla je da je nestanak Mile Basta (1939) iz Ličkog Ribnika danas i službeno proglašen i objavljen u nacionalnij evidenciji nestalih NENO, te je zamolila građane da, ukoliko raspolažu bilo kakvim saznanjima o nestaloj osobi, to jave na telefonski broj 192 ili u najbližu policijsku postaju.

Basta je visok 163 cm, slabije tjelesne građe, ovalnog lica, zelenih očiju. U trenutku nestanka bio je obučen u plavu jaknu od radnog odijela, tamne hlače i crne gumene čizme, rekla je.

Pročelnik HGSS-ove stanice u Gospić Josip Brozičević rekao je Hini da je 12 HGSS-ovih pretražitelja pregledalo 50 hektara terena, sve osim minskog polja.

"Neću riskirati živote svojih ljudi. Ionako se već dva dana igramo sa životima pretražujući prostor oko minskog polja, tako da ćemo sada dići dron i fotografirati, a kasnije u bazi pregledavati detaljno, zumirajući fotografije", rekao je Brozičević,

Basta se, prema Brozičevićevim riječima, u petak popodne s traktorom udaljio iz kuće, a budući da živi sam, njegov je nestanak primijećen je i prijavljen u subotu. Potraga je zasad rezultirala pronalaskom traktora u nedjelju u jutro u zaseku Njegovan, oko 150 do 200 metara od minskog polja, gdje je zaglavio u blatu.

"Za čovjekom tragamo kao da je živ, iako su izgledi sve manji, nakon nekoliko hladnih dana i činjenice da se inače teško kretao, uz pomoć dva štapa“, rekao je Brozičević.

Uz pregled iz zraka teren će se i danas pretraživati, osim u minskom polju. Kao i jučer na nekoliko ciljanih lokacija bit će angažirani i psi. Pretragu terena otežava gusta vegetacija, jer je riječ o prostoru koji je u Domovinskom ratu bio okupiran te je sada slabo obrađivan i tamo gdje nije miniran. (Hina)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini