NAJNOVIJEOSUĐEN 55-GODIŠNJAK IZ KANFANARA

POSJEDOVAO ARSENAL ORUŽJA I EKSPLOZIVA Odležao šest mjeseci, ostatak kazne odrađuje na uvjetnoj slobodi

| Autor: Marica KOŠTA
(D. MEMEDOVIĆ)

Graciano M. iz okolice Kanfanara posjedovao je veće količine vatrenog oružja, streljiva, eksplozivnih tvari i njihovih sastavnih i rezervnih dijelova čije je posjedovanje građanima zabranjeno

Zbog neovlaštenog posjedovanja veće količine vatrenog oružja, streljiva, eksplozivnih tvari i njihovih sastavnih i rezervnih dijelova čije je posjedovanje građanima zabranjeno, 55-godišnji Graciano M. iz okolice Kanfanara na Općinskom sudu u Puli osuđen je na djelomično uvjetnu kaznu zatvora. Sud je okrivljeniku, koji je priznao krivnju, izrekao sankciju koju je predložilo Općinsko državno odvjetništvo. Od godine i dva mjeseca zatvora odlučeno je da će šest mjeseci provesti u zatvoru, a osam mjeseci na slobodi ukoliko u roku od tri godine od pravomoćnosti presude ne počini novo kazneno djelo. Na taj je način zapravo pokriveno šest mjeseci koje je 55-godišnjak već proveo iza rešetaka, jer je od 28. veljače do 28. kolovoza 2018. bio u istražnom zatvoru.

Osim kaznene sankcije, sud je Gracijanu M. izrekao i posebnu mjeru, odnosno ambulantno psihijatrijsko liječenje.

Ovaj dosad neosuđivan, ali kazneno prijavljivani 55-godišnjak nepravomoćnom je presudom proglašen je krivim jer je u suhozidu na svom posjedu držao upaljač ručne bombe s detonatorskom kapislom i metalno tijelo ručne bombe s eksplozivnim punjenjem i trotilskim metkom od 200 grama. U košnici za pčele držao je pak 692 komada streljiva različitih kalibara, jednu lovačku patronu, spremnik i prigušivač pucnja za strojnicu MGV 176, dva pištoljska spremnika streljiva i jednu čistilicu za pištolj, strojnicu MGV 176 bez pripadajućeg spremnika, dvije ručne bombe M50P3 i 18 ručnih bombi M52P3 s eksplozivnim punjenjem i pripadajućim upaljačima s detonatorskim kapislama, vježbovni 24-satni upaljač, dvije detonatorske kapisle, dva sporogoreća štapina dužine 140 i 211 cm, 26 cijelih i jednu polovicu komada trotilskih metaka od 200 grama i jedan trotilski metak od 100 grama te dva komada gospodarskog eksploziva "Riogel Troner". Sve to otkriveno je krajem veljače prošle godine.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom
Webcams provided by webcams.travel add a webcam