SAZNAJEMO

Porečani privedeni u Banja Luci vrlo brzo su pušteni na slobodu. TJERALICE NIJE NI BILO

| Autor: Ružica KORACA
Banja Luka panorama

Banja Luka panorama


Porečani Mijo Čabraja i Filip Kalnak, koji su 17. siječnja privedeni u Banja Luci, o čemu je pisao Glas Istre, vrlo brzo su pušteni na slobodu. Prije dva dana još uvijek su se nalazili u Bosni i Hercegovini.

Kako saznajemo od glasnogovornice banjalučke policije, Danijele Mučibabić, Porečani su bili privedeni temeljen postojećeg podebljeg dosjea, ali aktivne tjeralice, koju su tada spominjali mediji, nije bilo. Čabraja i Kalnak su privedeni, rekla nam je Mučibabić, zbog svoje kriminalne prošlosti.

U pisanom obliku to izgleda ovako:

"Policijska uprava Banja Luka, 17. siječnja 2021. godine, prilikom obavljanja redovnih poslova i zadataka u ulici Vidovdanska u Banja Luci izvršila je kontrolu putničkog automobila marke BMW kojim je upravljalo lice inicijala F. K. iz Poreča, Republika Hrvatska. Kao suvozač u vozilu nalazilo se lice inicijala M. Č. iz Poreča, Republika Hrvatska. Izvršenim provjerama kroz službene evidencije utvrđeno je da je za licem inicijala M. Č. bila raspisana međunarodna Interpolova potjernica od strane Interpola Hrvatska, zbog počinjenog krivičnog djela teška krađa. Lica su lišena slobode. Nakon završene kriminalističke obrade, lica su predana Terenskom centru za strance - Banja Luka".

Kontaktirali smo Terenski centar Banja Luka koji je, saznajemo, primio dvojac u svoju jedinicu, dao prekršajni nalog jednom od njih jer nije imao potvrdu prebivališta, a drugom potvrdu o gubitku putnog lista. Dvojac se, prema informacijama Terenskog centra Banja Luka nalazi na slobodi, te su prije dva dana, kad su posljednji put provjerili, još uvijek bili u BiH.

Pušteni su nakon kraćeg razgovora jer je kontaktiranjem Policijske uprave istarske utvrđeno da nema nikakve aktivne tjeralice, te da se dvojac može slobodno kretati.

Glasnogovornice Policijske uprave istarske Nataša Vitasović također nam je potvrdila da policija za njima nije raspisala tjeralicu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum