NAJNOVIJEPRIJETIO MU PREKO FACEBOOKA

Porečan (67) prijetio odvjetniku, a kod kuće držao oružje i eksploziv. ZABRANJEN MU JE PRISTUP ŽRTVI

| Autor: Marica KOŠTA
Arhiva/Ilustracija

Sumnja se da je 67-godišnjak još 2. kolovoza nezadovoljan postupanjem odvjetnika iz Pule, kao punomoćnika njegove protustranke u više sudskih postupaka, na svom facebook profilu napisao dvije poruke kojima prijeti odvjetniku

Muškarcu, 67-godišnjaku s područja Poreča, koji je osumnjičen za prijetnju jednom pulskom odvjetniku te   nedozvoljeno posjedovanje oružja i eksplozivnih tvari Općinsko državno odvjetništvo u Pazinu naložilo je mjere opreza.

Opasnost od ponavljanja

Njemu je zabranjeno približavanje odvjetniku kao i svako uspostavljanje ili održavanje veze s njim i to zbog postojanja opasnosti da će ponoviti kazneno djelo ili da će počiniti teže kazneno djelo za koje je moguće izreći kaznu zatvora od pet godina ili težu kaznu. Odvjetništvo je izvijestilo da je nakon zaprimanja posebnog izvješća porečke policijske postaje kao dopune kaznene prijave ispitalo 67-godišnjaka osumnjičenog za nedozvoljeno posjedovanje izradu i nabavku oružja i eksplozivnih tvari te kazneno djelo protiv osobne slobode prijetnjom.

Sumnja se da je 67-godišnjak još 2. kolovoza nezadovoljan postupanjem odvjetnika iz Pule, kao punomoćnika njegove protustranke u više sudskih postupaka, kako bi odvjetnika ustrašio, putem svog facebook profila napisao dvije poruke kojima odvjetniku prijeti zlom.

Oružje u spavaćoj sobi

Nakon prijavljenih prijetnji, policija je došla do saznanja da bi muškarac mogao posjedovati oružje, te je uz sudski nalog obavila pretres kuće u kojoj živi na području. Ondje je 67-godišnjak u ormaru svoje spavaće sobe držao 249 komada raznog streljiva, ručno izrađeni pištolj nepoznatog kalibra, dva spremnika za automatsku pušku, ručnu bombu M 75 te vojni plastični eksploziv ukupne težine 500 grama.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater
Webcams provided by webcams.travel add a webcam