SRUŠIO BICIKLISTU I POBJEGAO

POREČ: Policija uhvatila odbjeglog vozača


Vozač koji je jutrs oko 11.10 sati na cesti između Poreča i Funtane vozilom udario u 29-godišnjeg mađarskog biciklistu te se potom udaljio s mjesta nesreće, već je u 13.30 bio u porečkoj policijskoj postaji na kriminalističkom istraživanju. Prema informacijama iz policije radi se o 25-godišnjaku s područja Poreča koji je upravljao automobilom Nissan pulskih oznaka. Biciklist je nakon prve pružene pomoći na cesti prevezen u pulsku Opću bolnicu, najvjerojatnije s težim ozljedama, no policija u popodnevnim satima još nije imala službenih informacija o ozljedama.

Prometna nesreća se dogodila kada je 25-godišnjak upravljao Nissanom iz smjera Poreča prema Funtani te je nakon kružnog toka za Zelenu lagunu pretjecao grupu biciklista. No, svojim vozilom nije držao potrebiti razmak od biciklista i prednjim desnim dijelom je udario u 29-godišnjeg mađarskog državljanina koji je pao na kolnik. Vozač automobila se potom udaljio u nepoznatom smjeru, no temeljem operativnih saznanja policija ga je vrlo brzo pronašla. Iz grupe biciklista još je jedan pao na kolnik, ali ne zato što ga je udarilo auto već zato jer je očito pokušao stati. O cijelom događaju je izvješteno odvjetništvo koje će, ovisno o težini ozljeda biciklista odlučiti hoće li protiv vozača automobila biti pokrenut kazneni ili prekršajni postupak.

Podsjetimo da nam je čitatelj posao fotografiju s mjesta nesreće i kazao da je Hitna medicinska služba reanimirala biciklistu, a da je policija pod rotacijama žurno krenula u smjeru Vrsara. Prema svemu sudeći, ostatak biciklista koji se nalazio u grupi dao je policiji opis vozila i vjerojatno registarsku oznaku.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter