NAJNOVIJESARAJEVO

Policijska akcija u BiH protiv organizirane kriminalne skupine

| Autor: Hina
Hina

Policija Federacije Bosne i Hercegovine u četvrtak je provela veliku akciju razbijanja kriminalne skupine čiji su članovi u proteklim godinama počinili niz teških pljački i drugih kaznenih djela, uključujuči trgovinu drogom.

Iz entitetske Uprave policije potvrdili su kako su racije i uhićenja provedeni na području Mostara, Jablanice, Čitluka, Konjica, Sarajeva i Istočnog Sarajeva.

Istražitelji su utvrdili kako je u kriminalnoj skupini bilo četrnaest osoba a jedna od njih je u bijegu i pretpostavlja se kako se nalazi u Hrvatskoj.

Pripadnici skupine su u proteklih pet godina pljačkali transporte novca, tržne centre, benzinske crpke, krali i preprodavali automobile te krijumčarili drogu.

Na taj su način prisvojili iznos od najmanje milijun konvertibilnih maraka (oko 500 tisuća eura).

Identitet uhićenih policija nije potvrdila, no mediji navode kako je na čelu ove kriminalne skupine bio stanoviti Rahman Begluk a u pljačkama su sudjelovali i njegovi sinovi.

Portal Dnevnog avaza navodi kako je Begluk od ranije poznat policijskim i pravosudnim tijelima u Bosni i Hercegovini. Bio je privođen 2017. godine zbog pljačke tržnih centara kao i 2018. godine zbog brojnih pljački na području Hercegovine.


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater
Webcams provided by webcams.travel add a webcam