EKSPLOZIJA PODIGNULA UMAG nA NOGE

DETONACIJA U PIZZERIJI KALETA: Kroz gustu dimnu zavjesu spašavao suprugu i dvoje djece bijegom s trećeg kata

| Autor: Portal GlasIstre.hr


Jutros oko 7 sati došlo je do snažne detonacije u restoranu-pizzeriji Kaleta koji se nalazi u umaškoj starogradskoj jezgri, u ulici Marina Bemba.Trokatnica u kojoj se nalazi lokal u vlasništvu je Nikole Baričevića koji je u trenutku eksplozije spavao sa suprugom i dvoje djece u stanu na trećem katu iznad restorana.

Srećom, su svi prošli neozlijeđeno. Dok je trajala vatrogasna intervencija iz umaške JVP i policijska istraga iz PP Umag, zatekli smo Baričevića, vidno potresenog u susjednom restoranu Ma-Ni centar, okruženom susjedima koji su mu davali podršku i nudili pomoć, za sada u smještaju.

Iznio je svoju kratku prosudbu i neslužbenu pretpostavku o uzrocima tragičnog događaja.

- Ruknulo je kao da je bomba eksplodirala, i supruga i ja gledali smo kako u što kraćem vremenu s trećeg kata spasiti djecu kroz dimnu zavjesu. Kasnije sam doznao od vatrogasaca da je pet plinskih boca u podrumu ostalo čitavo kao i sam podrum. Sve su bile propisno stegnute, pa se očito eksplozija desila u prizemlju, samom restoranu. Sada ostaju dvije opcije: ili tamo plinska boca nije bila ispravno zatvorena ili je moguće da se radi o sagorijevanju plinova iz kanalizacije. No ne bih htio špekulirati o tome. Službena istraga će potvrditi o čemu se radilo, kazuje nam Baričević u očekivanju još i očevid iz gradskog komunalnog poduzeća 6. Maj koji pruža usluge održavanja odvodnje, kanalizacijskih cijevi i otpadnih voda.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater