NAJNOVIJEPULA

Policajku tijekom postupanja izudarala nogom u trbuh i glavu

| Autor: M. Ko.
PU ISTARSKA

Jednogodišnjom kaznom zatvora koja joj je zamijenjena radom na opće dobro na slobodi, zbog sprečavanja i ozljeđivanja policijske službenice koja je postupala prema njoj na Općinskom je sudu u Puli osuđena je 24-godišnja Puljanka E. N. M. Policajka je 7. ožujka 2017. između 13.10 i 13.30 sati s kolegom intervenirala na dojavu iz kafića u Puli o narušavanju javnog reda i mira. Dok je pokušavala spriječiti Puljanku da pobjegne, E. N. M. ju je koljenom udarila u trbuh, a nakon što je smještena u vozilo hitne pomoći, još ju je nekoliko puta nogom udarila u trbuh i glavu. Dvoje policajaca te medicinski tehničar i vozač hitne pomoći uspjeli su svladati rabijatnu Puljanku, te su je vezali. Pritom je policajka je zadobila ozljede u predjelu trbušne šupljine, donjeg dijela leđa, zdjelice, ramena nadlaktice i glave.

Istom presudom odbijena je optužba protiv Puljanke za tri kaznena djela prijetnje i jedno kazneno djelo nametljivog ponašanja na štetu bivše partnerice. Teretilo ju se da je bivšoj partnerici nakon prekida veze u travnju 2017. prijetila smrću u kafiću u kojem je ova radila te da joj je slala veliki broj SMS poruka i e-mailova, dočekivala ju prilikom odlaska i dolaska na posao, ulazila u njezin stan, mahala nožem i prijetila samoozljeđivanjem… Bila je optužena i za prijetnje jednom gostu koji ju je, braneći bivšu partnericu 24-godišnjakinje, izbacio iz kafića.

Budući da su žrtve prijetnji i nametljivog ponašanja odustale od kaznenog progona, Odvjetništvo je Puljanku teretilo samo za pokušaj prisile i ozljeđivanje policajke. To je kazneno djelo optužena priznala pa joj je to, uz raniju neosuđivanost i mlađu životnu dob, uzeto kao olakotna okolnost.


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Aquarium − ndash; Fort Verudela
Pula: Aquarium − ndash; Fort Verudela

Pula

Pula: new hospital − Building yard (1)
Pula: new hospital − Building yard (1)
Webcams provided by webcams.travel add a webcam