KONTROLIRANO 387 VOZAČA

Pola vozača koje je proteklog vikenda zaustavila istarska policija UHVAĆENO JE U NEKOM PREKRŠAJU

| Autor: Glas Istre
(Snimio Milivoj Mijošek)

(Snimio Milivoj Mijošek)


Policijski službenici tijekom vikenda su na istarskom području kontrolirali ukupno 387 vozača i vozila te su iz prometa isključili sedam vozača i dva vozila. Utvrdili su ukupno 188 prekršaja, od kojih se najveći broj odnosi na brzinu - 76, zatim na nepravilno korištenje mobitela za vrijeme vožnje - 29 te nekorištenje sigurnosnog pojasa – 24.

Policijska uprava istarska ponovno skreće pozornost vozačima da poštuju propisana ograničenja brzine te da prilagode brzinu kretanja vozila stanju i uvjetima na cesti. Neprilagođena brzina jedan od glavnih uzročnika najtežih prometnih nesreća. Brzina određuje težinu sudara, a čak i malo povećanje brzine povećava rizik od ozljeda.

Tijekom proteklog vikenda, od 16. do 18. travnja, na području PU istarske evidentirano je 11 prometnih nesreća, od kojih pet prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama i šest nesreća s materijalnom štetom.

U prometnim nesrećama tri su osobe teže ozlijeđene, i to dvije osobe u prometnoj nesreći na Istarskom ipsilonu i jedna osoba kod mjesta Matiki, dok su četiri osobe zadobile lakše tjelesne ozljede.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum