slijedi im kaznena prijava

PODUZETNICI MULJATORI IZ PULE Prikrivali knjigovodstvene isprave, ulazne i izlazne račune, izvode žiro računa i druge isprave...Napravili štetu od najmanje milijun kuna

| Autor: Glas Istre
Ilustracija

Ilustracija


Djelatnici Službe gospodarskog kriminaliteta i korupcije Policijske uprave istarske dovršili su višemjesečno kriminalističko istraživanje i utvrdili sumnju da su 42-godišnji slovenski državljanin i 60-godišnji hrvatski državljanin počinili kaznena djela zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju te povreda obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga.

Policija sumnjiči 60-godišnjaka, kao osobu ovlaštenu za zastupanje trgovačkog društva iz Pule i 42-godišnjaka, kao osobu koja je vodila poslovanje trgovačkog društva da od 31. ožujka 2016. godine do 10. rujna 2019. godine nisu postupali s pozornošću urednog i savjesnog gospodarstvenika, već protivno obvezi zaštite imovinskih interesa trgovačkog društva. Tereti ih se da su dvjema pravnim osobama omogućili korištenje apartmana u poslovne svrhe, bez plaćanja naknade za korištenje imovine, iako su pravne osobe po toj osnovi ostvarile prihode. Na taj su način oštetili trgovačko društvo iz Pule za najmanje milijun kuna.

Također je utvrđeno kako su 60-godišnjak i 42-godišnjak prikrili knjigovodstvene isprave, odnosno ulazne i izlazne račune, izvode žiro računa i druge isprave te poslovne knjige trgovačkog društva za razdoblje od 2016. do 2019. godine.

Protiv osumnjičenih se podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of