UBOJSTVO U ŽMINJU

Podignuta optužnica protiv 25-godišnjaka iz Žminja. POLIO BENZINOM I ZAPALIO 39-GODIŠNJAKA KOJI JE KASNIJE PREMINUO U BOLNICI

| Autor: Jasna ORLIĆ
Požar u garaži (Foto JVP Rovinj)

Požar u garaži (Foto JVP Rovinj)


Županijsko državno odvjetništvo u Puli 18. siječnja je podiglo optužnicu protiv 25-godišnjeg državljanina Republike Hrvatske zbog počinjenog kaznenog djela teškog ubojstva. 

Okrivljenog 25-godišnjaka tereti se da je 6. rujna 2021., u garaži u Žminju, u nakani da liši života 39-godišnjeg hrvatskog državljanina, polio benzinom i potom ga zapalio. Oštećenik je zadobio opekline kože drugog i trećeg stupnja na oko 65 posto površine tijela i pritom trpio veliku fizičku bol. Oštećeni 39-godišnjak je 24. rujna 2021. preminuo uslijed upale pluća koja se razvila kao komplikacija zbog zadobivenih opeklina u zagrebačkoj bolnici KBC Sestre milosrdnice.

Okrivljenika se tereti i da je izazvao požar u garaži pri čemu je izgorjela garaža i u njoj dva osobna automobila, Chevrlot Cruz i Ford Cabrio u vlasništvu 53-godišnjakinje, kao i namještaj u garaži, ukupne vrijednosti od oko 289.700 kuna.

Zbog počinjenja kaznenog djela teškog ubojstva zakonom je predviđena zatvorska kazna od minimalno pet do maksimalno 30 godina. 

Na temelju prijedloga Županijskog državnog odvjetništva u Puli, izvanraspravno vijeće Županijskog suda je na sjednici 21. siječnja produljilo istražni zatvor protiv okrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom