SAZNAJEMO

PODIGNUTA OPTUŽNICA: Muškarcu koji je snimao kolegice u Općoj bolnici Pula prijete do tri godine zatvora

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (snimio M. MIJOŠEK)

Ilustracija (snimio M. MIJOŠEK)


Općinsko državno odvjetništvo u Puli je nakon provedenog istraživanja pred Općinskim sudom u Puli podiglo optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1990.) zbog počinjenog kaznenog djela neovlaštenog slikovnog snimanja iz članka 144. st. 1. i 2. Kaznenog zakona.

Okrivljenika se optužnicom tereti da je od 27. prosinca 2020. pa do 30. prosinca 2020. u jednoj zdravstvenoj ustanovi u Puli, bez odobrenja i ovlasti, mobilnim uređajem snimao 40-godišnjakinju i 22-godišnjakinju.

U optužnici je predloženo i produljenje mjera opreza zabrane posjećivanja određenog mjesta ili područja.

Podsjetimo, riječ je o slučaju o kojem smo izvještavali krajem siječnja, kada je izašlo na vidjelo da je pod sumnjom za snimanje kolegica djelatnik Opće bolnice Pula. Sada su sumnje pretočene u optužnicu, a 30-godišnjaku prijeti do tri godine zatvora.

On je, prema neslužbenim informacijama, kolegice snimao potajno dok su boravile u toaletu. Kako smo pisali, moguće je da mu to nije bio prvi put, jer postoje svjedočanstva da je nešto slično radio i u njegovoj matičnoj bolnici dr. Martin Horvat u Rovinju. Naime, dotični je u Puli radio na posudbi iz Rovinja zbog velikog opterećenja pulske bolnice slučajevima oboljelih od korone. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater