STAROM ZNANCU LABINSKE POLICIJE ODREĐEN JEDNOMJESEČNI ISTRAŽNI ZATVOR

Pilaković osumnjičen za uništavanje 11 automobila 


Za oštećenje ukupno jedanaest automobila u Ulici Karla Kranjca u Labinu posljednjih dana 2017. godine labinska je policija osumnjičila dobro joj poznatog znanca i višestruko osuđivanog 32-godišnjeg Alena Pilakovića iz Labina. Spomenuta kaznena djela Pilaković je počinio tijekom noći s 29. na 30. prosinca.

Bušio gume, razbio stakla…

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je Pilaković u Ulici Karla Kranjca u Labinu razbio stakla na automobilu Mazda, u vlasništvu pravne osobe iz Pićna, i automobilu Citroën, u vlasništvu 43-godišnjakinje iz Labina. Na teretnom automobilu Renault Transporter u vlasništvu tvrtke iz Pule oštetio je vrata i gume, a na još osam vozila probušio je gume. Zasad nije poznata ni pojedinačna ni ukupna materijalna šteta koju je Pilaković prouzročio vlasnicima oštećenih automobila.

Gume je probušio na automobilu WV Passat austrijskih oznaka, u vlasništvu 64-godišnjeg državljanina BiH, te automobilima pulskih oznaka, i to: Alfa Romeo u vlasništvu 25-godišnjeg Puljanina, Citroën u vlasništvu 35-godišnjakinje iz Labina, Chevrolet u vlasništvu 33-godišnjaka iz Labina, Peugeot u vlasništvu 37-godišnjaka iz Labina, Chevrolet u vlasništvu 37-godišnjaka iz Labina, automobilu Renault u vlasništvu pravne osobe iz Labina.

Gume je Pilaković probušio i na automobilu Mazda, njemačkih ooznaka, ali u vlasništvu 35-godišnjaka iz Pule. Po dovršetku kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenog se nadležnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava.

Alen Pilaković završio je u pritvoru policijske uprave istarske još navečer 2. siječnja, nakon čega mu je rješenjem suca istrage određeno jednomjesečno zadržavanje u istražnom centru. No, u istražnom centru nije završio zbog spomenutih jedanaest kaznenih djela oštećenja tuđe imovine ,već zbog četiri kaznena djela prijetnje.

Sumnja se da je Pilaković u noći s 29. na 30. prosinca, dakle iste noći kada je uništavao automobile, putem društvene mreže prijetio smrću 40-godišnjaku i 21-godišnjakinji iz Labina.

Sumnja se i da je 22. prosinca i 2. siječnja u ugostiteljskim objektima u Ulici Prilaz Kikova i Ulici Zelenice Pilaković fizički napao i prijetio smrću 35-godišnjaku i 28-godišnjaku iz Labina, te da je 2. siječnja oko 5.30 sati, ispred zgrade u Ulici Senari u Labinu prijetio smrću 37-godišnjaku iz Labina.

Za prijetnje ga je labinska policija prijavljivala i u travnju prošle godine. Naime, 21. travnja je oko 10.20 sati u Pulskoj ulici u Labinu prijetio smrću policijskom službeniku koji ga je zaustavio u prometu i utvrdio da ovaj upravlja vozilom za vrijeme izrečene zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije. Tada je kaznena prijava protiv njega podnesena nadležnom državnom odvjetništvu redovnim putem.

Prijetnje smrću, krađe, droga…

Alen Pilaković se na stranicama crne kronike pojavljuje već godinama. Tako smo još 2012. godine, kada je imao 26 godina izvijestili o četiri presude kojima su ga dvije sutkinje pulskog Općinskog suda osudile zbog prijetnji smrću, zloporabe droge i teških krađa te razbojničke krađe. Tada je bio osuđen na bezuvjetne zatvorske kazne u rasponu od šest mjeseci do godine dana. Na suđenja je Pilaković dovođen iz pritvora. Bio je osuđen jer je u ožujku 2011. u Istarskoj ulici u Labinu ušao u otključanu poslovnu zgradu te provalio u Centar za socijalnu skrb, trgovačka društva Mar Merchant, Sand plus i Kvarner stan iz kojih je ukrao novac i razne predmete.

Te 2012. osuđen je i jer je poznaniku upao u stan i oteo mu mobitel, jer je prijetio smrću pravosudnom policajcu u Puli ali i zbog prijetnji gostima kafića "Bus" u Labinu u koje je uperio pištolj i zaprijetio im da će ih sve pobiti i napraviti groblje na kolodvoru. Osuđen je tada i jer je s 0,7 grama speeda 2. svibnja 2011. bio zatečen u blizini istočnog zida zgrade pulskog Općinskog suda u Kranjčevićevoj ulici.

Također je krivim proglašen i za provalu i krađu iz Osnovne škole Matije Vlačića u Ulici Zelenice u Labinu iz koje je u siječnju 2010. ukrao muzičku opremu, laptop, projektor, utege i sprave za vježbanje, pa čak i torbicu za prvu pomoć čime je školu oštetio za 18.500 kuna. Noć kasnije provalio je i u kafić Formula u Labinu i ukrao LCD televizor, više kutija raznih cigareta, kasicu s 550 kuna i 220 kuna blagajničkog minimuma… (Marica KOŠTA)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of