DA, OVO SE KOD NAS JOŠ RADI

PAZIN: 21-godišnjakinja "povoljno" kupila Audi. Kasnije je saznala da mu je "skinuto" jako puno prijeđenih kilometara

| Autor: Glas Istre
Točna kilometraža može se ustanoviti u stanici tehničkog pregleda (snimio Branko BIOČIĆ)

Točna kilometraža može se ustanoviti u stanici tehničkog pregleda (snimio Branko BIOČIĆ)


Pazinska policija zaprimila je prijavu 21-godišnjakinje koja je prevarena prilikom kupnje automobila.
 
Naime, 21-godišnjakinja je u studenom prošle godine kupila automobil Audi, star nekoliko godina, s manje prijeđenih kilometara te ga je platila više desetaka tisuća kuna.

Automobil je pronašla putem internet oglasnika, no kada ga je odvezla na servis, mehaničar je posumnjao u istinitost prijeđenih kilometara radi čega je 21-godišnjakinja obavila dodatne provjere u stanici za tehnički pregled i u servisu za održavanje vozila. Obavljenim provjerama utvrđeno je kako je vozilu umanjeno oko 100.000 prijeđenih kilometara, čime je 21-godišnjakinja oštećena za nekoliko desetaka tisuća kuna.
 
Policijski službenici poduzimaju radnje u cilju pronalaska osobe koja je umanjila prijeđenu kilometražu vozila.
 
Kako bi se spriječili ovakvi događaji, Policijska uprava istarska građane da budu oprezni prilikom kupnje automobila, pogotovo kada je riječ o relativno novijim vozilima, s manjom prijeđenom kilometražom, a koji se prodaju po povoljnim cijenama.
 
Budući da je vraćanje kilometraže najčešća prijevara kod prodaje rabljenih vozila, s obzirom da manja prijeđena kilometraža povećava vrijednost vozila, policija upozorava građane da budu oprezni i da prije kupnje automobila obave potrebne provjere.

Te provjere mogu se obaviti u stanicama za tehnički pregled vozila. Naime, stanice za tehnički pregled vozila mogu svakoj zainteresiranoj stranci koja se identificira važećim osobnim dokumentom i doveze vozilom ili pristupi bez vozila, ali donese originalnu prometnu dozvolu ili knjižicu vozila, provjeriti stvarnu prijeđenu kilometražu i izdati potvrdu o stanju brojača kilometara na prethodnim redovnim tehničkim pregledima.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum