NA ODJELU ZA INTENZIVNU NJEGU

PACIJENT SAM SEBE ZAPALIO? Požar u slovenskoj bolnici odnio dva života

Ilustracija (M. SARDELIN)

Ilustracija (M. SARDELIN)


Dvije su osobe smrtno stradale, a za nekima se još traga, nakon požara što je izbio u utorak popodne u bolnici u gradu Jesenice u sjeverozapadnoj Sloveniji, a prema medijskim izvješćima izazvao ga je pacijent koji se sam zapalio.

"Požar je odnio dva života", potvrdio je popodne u kratkoj izjavi ministar zdravstva Samo Fakin.

Prema informacijama koje nisu službeno potvrđene, požar je izbio u sobi u kojoj se njeguju najteži i terminalni bolesnici.

"Prema našim informacijama, jedan od pacijenata koji je kod sebe imao šibice sam se zapalio, nakon čega se plamen prenio na susjednog bolesnika i oba su izgorjela. Za tri bolesnika iz sobe još se traga", tvrdi televizijska postaja POP-TV, te dodaje da je jedan ranjenik s teškim opeklinama iz Jesenica u međuvremenu helikopterom prevezen u Ljubljanu.

Ministar zdravstva kazao je da je osoblje bolnice većinu bolesnika koje je požar ugrozio s 3. i 4. kata bolnice evakuiralo još prije dolaska vatrogasaca. U bolnici je sada i kriminalistička policija koja ispituje cijeli slučaj.

Ravnatelj bolnice Janez Poklukar rekao je da je evakuirano ukupno 50-ak pacijenata.

Pacijenti su vraćeni na odjele u kojima su se nalazili, osim na odjel za intenzivnu njegu koji je do daljnjeg zatvoren. (Hina)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater