AKCIJA POLICIJE

OVO SU "FRIŠKI" ISTARSKI REKORDERI: Popili koju previše pa sjeli za volan, policija im oduzela vozačke, A DOBILI SU I PAPRENE NOVČANE KAZNE

Policijski službenici su i tijekom ovog vikenda provodili pojačane aktivnosti u cilju sprječavanja stradavanja u prometu

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Arhiva)

Ilustracija (Arhiva)


Tijekom proteklog vikenda, od 5. do 7. ožujka, na području PU istarske evidentirano je 13 prometnih nesreća, od čega tri nesreće s ozlijeđenim osobama i deset nesreća s materijalnom štetom.

Jedna je osoba teže ozlijeđena u prometnoj nesreći, dok su dvije osobe lakše ozlijeđene. U dvije prometne nesreće vozači su bili pod utjecajem alkohola.

Policijski službenici su tijekom vikenda kontrolirali ukupno 473 vozača i vozila te su iz prometa isključili 13 vozača i osam vozila, a utvrdili su ukupno 247 prekršaja, od kojih izdvajamo:

nepropisna brzina – 86 prekršaja

nekorištenje sigurnosnog pojasa – 42 prekršaja

upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola – 12 prekršaja

korištenje mobitela za vrijeme vožnje – 46 prekršaja

ostali prekršaji – 61 prekršaj

 

Dvojica vozača tijekom vikenda dobila su novčane kazne od 10.000 kuna i zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije.

Naime, 5. ožujka oko 23.05 sati, policija je u Tršćanskoj ulici zaustavila 39-godišnjaka koji je upravljao automobilom Audi, pulske registarske oznake, pod utjecajem alkohola od 1.62 promila. Zbog počinjenog prekršaja izrečena mu je novčana kazna u iznosu od 10.000 kuna i zaštita mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od šest mjeseci.

U nedjelju, 7. ožujka oko 00.11 sati, policijski službenici su u Medulinskoj ulici zaustavili 38-godišnjaka, koji je upravljao Citroenom, pulske registarske oznake, pod utjecajem alkohola od 2.53 promila, radi čega mu je izrečena novčana kazna od 10.000 kuna i zaštita mjera zabrane upravljanja u trajanju od tri mjeseca.

Kao što je bilo i najavljeno, policija je u nedjelju, 7. ožujka od 14 do 18 sati, na državnoj cesti D66 Vozilići – Brestova, provela prometna akcija kontrole vozača mopeda i motocikla. Za vrijeme trajanja akcije policijski službenici kontrolirali su 26 vozača motocikla i nije bilo utvrđenih prekršaja.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini