SUĐENJE

Ovo je Umažanin Stojan Zeba kojem se u Puli sudi da je krao poljoprivredne strojeve i prodavao marihuanu. ON SE NE OSJEĆA KRIVIM

| Autor: Marica KOŠTA

"Ne smatram se krivim", izjavio je danas 60-godišnji Stojan Zeba iz Umaga na Općinskom sudu u Puli pred vijećem sutkinje Kristine Knežević Červar, očitujući se o optužbi za tešku krađu poljoprivrednih strojeva te dva kaznena djela posjedovanja ukupno 67 kilograma marihuane radi daljnje prodaje.

Zebu državno odvjetništvo tereti u tri točke optužnice. Prvom se tereti da je s nepoznatim osobama između 22. i 23. travnja 2017. ukrao više poljoprivrednih strojeva i alata iz trgovine Goldoni Machina Tractoria u Portoroškoj ulici u Plovaniji. Poljoprivredne strojeve i alate je, tvrdi tužiteljstvo, okrivljeni Stojan Zeba potom prevezao u Daruvar, u svoju kuću u Ulici Matije Gupca. Tom je krađom, prema optužnici, istoimena tvrtka oštećena za 293.000 kuna. No, danas je Alfred Štefančić, zakonski zastupnik tvrtke, korigirao imovinsko-pravni zahtjev kojim od Zebe sada potražuje 106.567 kuna, jer je policija pronašla i vratila dio ukradenih predmeta.

Zeba je izjavio da se ne osjeća krivim ni za kaznena djela opisana u drugoj i trećoj točki optužnice. Njima se Zebu tereti da je u Sarbarici, kod mjesta Kmeti, u svibnju 2017. posjedovao radi prodaje 56,2 kilograma marihuane te još 10,9 kilograma te droge i 229,5 grama hašiša u kući u Daruvaru.


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini