28. dan potrage

OTAC NESTALOG MATEJA PERIŠA: Ako je Matej potonuo u rijeku, a mobitel mu je bio u džepu, kako je onda davao signal dva i pol sata nakon nestanka?

| Autor: Glas Istre
Potraga za Perišem (foto MUP Srbija)

Potraga za Perišem (foto MUP Srbija)


MUP Srbije jučer se oglasio o potrazi za 27-godišnjim Splićaninom Matejem Perišem, koji je prije gotovo mjesec dana nestao u Beogradu. Objavili su kako su posljednja dva dana intenzivno pretraživali veliki otok na ušću Save u Dunav, prenosi Index.hr

"Pripadnici Policijske brigade, Policijske ispostave za sigurnost na rijekama i Uprave kriminalističke policije, Policijske uprave za grad Beograd u posljednjih 48 sati obavili su terensku pretragu Velikog ratnog otoka paralelno s hotelom Jugoslavija do Galijske bare.

Srpska policija maksimalno je angažirana, poduzima sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti i ne odustaje od potrage za Matejem Perišem. U potragu su, uz pripadnike Policijske uprave za grad Beograd, uključeni pripadnici Žandarmerije, kao i policijskih uprava Pančevo, Smederevo i Požarevac, a preko Interpola obaviještene su i policije zemalja u okruženju", stoji u priopćenju srpskog MUP-a.

Jučerašnje obraćanje srpske policije malo je aktualiziralo vijesti o potrazi za Matejem, koja traje skoro mjesec dana.

Posebno je zanimljiva priča o Velikom ratnom ostrvu, odnosno Velikom ratnom otoku. Riječ je o otoku kod ušća Save u Dunav, a koje je već pretraživano ranije. Policija očito ima razloga isti otok pretraživati opet.

Nenad Periš, otac Mateja Periša, u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju kazao je kako mu nije jasno da se signal mobitela javio satima nakon nestanka.

"Mobitel, odnosno signal mobitela uočava se na dva mjesta, ispred Savanove i onda nakon neka dva i pol sata", kaže Nenad Periš.

"Kako je moguće da se signal mobitela pojavljuje pokraj Ratnog ostrva oko 4:15, a to je oko dva sata i 20 minuta nakon zadnje Matejeve snimke pokraj Savanove u 1:55? Kako je moguće da mobitel reagira ako se nalazi u rijeci?"

"Ako je Matej potonuo u rijeku, a mobitel mu je bio u džepu, onda je nakon 2:20 mobitel neupotrebljiv, mokar, na dnu rijeke i ne bi mogao davati signal. Proizvođač mobitela kaže da mobitel može davati signal ako je mokar najviše pola sata. Dakle, ako je mobitel mokar, ne bi zasigurno mogao davati signal nakon gotovo dva i pol sata", rekao je.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini