POSLJEDICE NEVJEROJATNOG SLUČAJA

Ocu djeteta koje je umrlo u automobilu SLIJEDI KAZNENI PROGON

| Autor: Glas Istre
Automobil u kojem se dogodila tragedija (CROPIX)

Automobil u kojem se dogodila tragedija (CROPIX)


Iz policije stiglo priopćenje o smrti dječaka kojeg je otac ostavio u autu u Kninu.

"Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 34-godišnjakom osumnjičenim za zanemarivanje i zlouporabu djetetovih prava sa smrtnom posljedicom.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni 8. lipnja u jutarnjim satima u Kninu neodgovornim postupanjem prema svom djetetu grubo zanemario roditeljsku dužnost te time prouzročio njegovu smrt", stoji u piopćenju.

Otac neće ići u istražni zatvor, jer za to nema temelja, javili su iz DORH-a.

Jučer popodne u zaključanom autu u Kninu umro je petogodišnji dječak. Beživotno tijelo nesretnog dječaka pronađeno je na parkiralištu u Jovićevoj ulici.

Otac, majka i dječak ujutro su od kuće krenuli automobilom. Otac, inače vojnik, majku je odvezao na posao, a potom je, prije nego što ode na posao, trebao odvesti sina u vrtić.

Dječak, međutim, nije stigao u vrtić, a otac je, kako se sumnja, otišao na posao i ne shvativši da mu je dječak još u automobilu. 

Parkirao je auto na parkiralištu i otišao u vojarnu a dječak je ostao na stražnjem sjedištu automobila, zaključan. Temperatura se taj dan penjala i na 28 stupnja Celzijevih. 

S obzirom da su u blizini gdje je automobil parkiran bili radovi, a stražnja stakla automobila su zatamnjena, dječaka nitko nije ni vidio ni čuo.  


Oko 15 sati majka je došla po dječaka u vrtić, ali tamo ga nije bilo. Nazvala je supruga, no on je bio uvjeren da je dječaka ostavio u vrtiću pa su se čak i pregledavale snimke nadzornih kamera. 

Kada je shvatio da dječak nije u vrtiću, otac je otrčao prema autu, otključao ga i pronašao sina bez svijesti. Pokušao ga je reanimirati, no dječaku više nije bilo spasa. Prema tvrdnjama svjedoka, otac se kod automobila srušio u nesvijest.

ISPRAVAK

U prijašnjoj verziji ovog teksta pisalo je da će otac biti smješten u pritvor, ali to nije točno.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom