NA ŽUPANIJSKOM DRŽAVNOM ODVJETNIŠTVU

EDO SEDIĆ, OSUMNJIČENI ZA UBOJSTVO U VALBANDONU, priveden na ispitivanje: Izbo mladog Nijemca zbog KOMPLIMENTA O FRIZURI

| Autor: Marica KOŠTA


Jutros oko 9.15 sati na ispitivanje u Županijsko državno odvjetništvo u Puli policija privela Edu Sedića, osumnjičenog za ubojstvo 23-godišnjeg njemačkog državljanina.

Sedić je priveden u pratnji policije, te iako je u vrijeme privođenja imao navučenu kapuljaču, policajac je na njegov zahtjev maknuo mu kapuljaču, na što je Sedić zabacio glavu, pokazujući tako frizuru, odnosno dredlokse, zbog kojih je sukob s tragično preminulim njemačkim državljaninom i izbio.

Kako saznajemo iz PU Istarske, pulska je policija provela kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 32-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo ubojstvo.

Naime, 16. srpnja oko 21.15 sati, skupina njemačkih državljana susrela je u ugostiteljskom objektu na Puntiželi nepoznatog muškarca, kojem je 23-godišnji njemački državljanin dao kompliment, no muškarac je to shvatio kao uvredu i verbalno je napao njemačke državljane. Nakon što su njemački državljani napustili ugostiteljski objekt, pješice su se uputili prema Fažanskoj cesti. Budući da ih je nepoznati muškarac pratio, oko 22.40 sati zaustavili su se na Fažanskoj cesti i obratili mu se, na što je muškarac izvadio nož i počeo njime mahati, pri čemu je 23-godišnjeg njemačkog državljanina ozlijedio u predjelu prsišta.

Ozlijeđeni mladić je nakon toga pobjegao s prijateljima na terasu jednog ugostiteljskog objekta u Ulici Mala Vala, gdje mu je pružena pomoć. Zbog zadobivenih ozljeda, prevezen je u pulsku bolnicu, gdje je 17. srpnja u 1.45 sati preminuo.

Policijski službenici pronašli su počinitelja, 32-godišnjeg hrvatskog državljanina, 17. srpnja oko 00.20 sati na plaži na Puntiželi, uhitili ga i priveli u policijsku postaju.

Osumnjičeni je po dovršetku kriminalističkog istraživanja, 18. srpnja nakon ponoći, priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske.

Više o ovoj temi:

Za ubojstvo mladog Nijemca na Fažanskoj cesti osumnjičen 32-godišnji Zagrepčanin EDO SEDIĆ, ZLOČIN POČINIO IZ OBIJESTI?

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini