NEPRAVOMOĆNO Osuđeni zbog nanošenja teških ozljeda

"OSJETIT ĆEŠ DAH SMRTI" Dvojcu koji je pretukao uzgajivača pasa iz Medulina ZATVORSKE KAZNE

| Autor: Mateo SARDELIN

Franjo S. (65), hrvatski državljanin s boravištem u Sloveniji, te Mario B. (47) iz Drniša koji su 12. listopada 2012. ispred kuće pretukli R. D.-a, osuđeni su na dvije, odnosno godinu i pol dana bezuvjetnog zatvora

 

Bezuvjetne zatvorske kazne izrečene su Franji S. (65), hrvatskom državljaninu s boravištem u Sloveniji, te Mariju B. (47) iz Drniša, dvojcu koji je u listopadu 2012. u Medulinu pretukao uzgajivača pasa R. D.-a. Nepravomoćna presuda za kazneno djelo nanošenja teških ozljeda izrečena im je na Općinskom sudu u Pazinu. Prvookrivljeni Franjo S. osuđen je na dvije, a Mario B. na godinu i pol dana zatvora.

Obojica su negirala krivnju, no proglašeni su krivima da su 12. listopada 2012., oko 13.45 sati u Medulinu, u Ulici Biškupije, napali R. D.-a kojeg su metalnom šipkom izudarali po glavi i tijelu. Uslijed zadobivenih udaraca, R. D. je zadobio brojne ozljede koje su okarakterizirane kao teške ozljede.

Negirali povezanost

Prvookrivljeni je kazao da s događajem nema ništa i da R. D.-a nije nikada ni vidio ni čuo. Vezano za uhićenje, rekao je da je toga dana krenuo iz Zagreba zajedno s drugookrivljenim i još jednim gospodinom u smjeru Raše radi nekih ovaca i zemlje, a da u Medulinu nije dugo bio. Blizu rijeke ih je zaustavila policija i odvezla na ispitivanje. Drugookrivljeni je također negirao upletenost u događaj i potvrdio priču prvookrivljenog. Tvrdio je da je R. D.-a prvi put vidio na sudu.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum