NAJNOVIJE


KRIV I ZA IZAZIVANJE POŽARA

Optužen Riječanin koji je četiri godine U STANU SKRIVAO MRTVU MAJKU

| Autor: Hina
Ilustracija (Arhiva)

Protiv 49-godišnjeg Riječanina, koji je četiri godine u stanu skrivao mrtvu majku kako bi u njezino ime primao doplatak za pomoć i njegu, podignuta je optužnica, priopćilo je Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci koje navodi da je okrivljenik nedostupan hrvatskom pravosuđu pa je predloženo da mu se sudi u odsutnosti.

Okrivljen je za kažnjiva djela povrede mira pokojnika, prijevare i dovođenja u opasnost života i imovine. Od rujna 2014. do rujna 2017. mrtvu majku, prekrivenu dekama i drugim otpadom, skrivao je u stanu te je od riječkoga Centra za socijalnu skrb primao naknadu od 500 kuna na mjesec. Na taj je način pribavio 24.000 kuna, stoji u optužnici. Tereti ga se i da je 22. srpnja 2017. izazvao požar u stanu kako bi prikrio svoje postupke prošlih godina. Požar se proširio na gornje etaže zgrade, a zaustavili su ga brzom intervencijom vatrogasci riječke Javne vatrogasne postrojbe.

Pokojna Milka Ungar, koja je živjela sa sinom, nekoliko se godina nije pojavljivala, a sin je tvrdio da je otišla u Liku. U njezino ime primao je novac od poštara. Nestao je odmah nakon požara, a tvrtka koja upravlja zgradom organizirala je čišćenje stana deset dana nakon požara. Tad je na trosjedu pod dekama i gomilom otpada pronađeno mumificirano truplo.

Po nekim informacijama, optuženi Fabian Ungar je u Njemačkoj.


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of
Webcams provided by webcams.travel add a webcam