PLJAČKA U ZAGREBU

Optužen odbjegli Slovenac koji je iz Eurotowera UKRAO ZLATNE POLUGE VRIJEDNE 1,6 MILIJUNA KUNA

Ilustracija (Arhiva)

Ilustracija (Arhiva)


Županijsko državno odvjetništvo (ŽDO) u Zagrebu podiglo je u utorak optužnicu protiv odbjeglog 41-godišnjeg slovenskog državljanina zbog pljačke zlatnih poluga i novca ukupne vrijednosti od gotovo 1,6 milijuna kuna iz poslovnice tvrtke Moro & Kunst smještene u Eurotoweru na zagrebačkom Trnju.

Kako je priopćio ŽDO optuženika se tereti da je 8. ožujka 2017. oko 13 sati ušao u poslovnu zgradu u Ulici Ivana Lučića te se ne recepciji prijavio lažnom osobnom iskaznicom. Nakon što mu je vatrogasac upisao neistinite podatke i pustio ga da prođe kroz sigurnosna vrata, dizalom se popeo do 11. kata gdje se nalazi tvrtka Moro & Kunst, a djelatnica mu je, po prethodnoj najavi s recepcije, otvorila elektronska vrata hodnika.

Optuženi je potom s djelatnicom otišao u prostoriju gdje se prodaje zlato. Rekao joj je da želi prodati dvije poluge od jednog grama te joj pritom predao osobnu iskaznicu na drugo ime. Budući da djelatnica nije posumnjala u lažni identitet, nakon potpisivanja otkupnog dokumenta prišla je sefu i otvorila ga kako bi mu isplatila novac.

Razbojnik je, međutim, s leđa prišao zaposlenici, na stražnji dio glave joj prislonio pištolj, naredio da bude tiha i da izvadi sav novac i zlato iz sefa te da ga stavi u torbu koju je bacio pred nju.

U strahu za vlastiti život djelatnica je iz sefa izvadila novac, zlatne poluge i numizmatičke kovanice te ih stavila u optuženikovu torbu, a on ju je gurnuo na pod tako da je ležala potrbuške. Potom joj je vezao noge plastičnim vezicama za kablove, počeo vezati ruke i upitao ima li još zlata u uredu te je li zlato izloženo u vitrinama pravo.

Kada je rekla da je riječ o pravom zlatu, razbojnik joj je odvezao noge i naredio da otvori ukrasne vitrine i zlato stavi u torbu, a on joj je cijelo vrijeme držao pištolj prislonjen uz glavu, navodi se u priopćenju ŽDO-a.

Potom joj je ponovno zavezao noge i ruke te užetom spojio vezice, a na usta stavio maramu koju joj je vezao oko glave, naredivši joj da bude tiho dok on ne ode.

Nakon pljačke razbojnik je zatvorio vrata i odnio 36.365 kuna gotovine te zlatne poluge i kovanice ukupne vrijednosti 1,56 milijuna kuna, čime je, po tvrdnjama tužiteljstva, počinio ukupnu štetu u iznosu od 1,59 milijuna kuna.

U optužnici je predloženo i da se optuženom, za kojim je tijekom istrage raspisana međunarodna tjeralica i europski uhidbeni nalog, sudi u odsutnosti.

Prema pisanju medija, riječ je o Romanu Stunkoviću, uhićenom 2. studenog na slovenskoj adresi na temelju europskog uhidbenog naloga, a tamošnji sud ga je smjestio u kućni pritvor s elektronskom narukvicom.

Pljačka zlatnih poluga dogodila se samo dan nakon što su pljačkaši iz kombija zaštitarske tvrtke Mediteran Security u spektakularnom oružanom prepadu na Sveticama uspjeli ukrasti više od milijun kuna. (Hina)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini