Velika tragedija

OKOLNOSTI NESREĆE JOŠ NEPOZNATE U Ljubićevoj pećini prilikom arheoloških istraživanja poginuo je 38-godišnji Tihomir Percan iz Raklja

| Autor: Zvjezdan STRAHINJA/Hina

Prilikom izvođenja arheoloških istraživanja u Ljubićevoj pećini u općini Marčana u srijedu je smrtno stradao arheolog. Neslužbeno doznajemo da je stradao Tihomir Percan (38) iz Raklja, vrlo omiljena osoba među kolegama arheolozima, zaposlen u Hrvatskom restauratorskom zavodu.

Njegovo su tijelo u 16.10 sati iz dubine izvukli vatrogasci i pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja, potvrdila je istarska policija. Policija je dojavu o nesreći, odnosno padu prilikom arheoloških istraživanja zaprimila u 14,40 sati, a vatrogasci i pripadnici HGSS-a nakon sat i pol vremena iz jame u Ljubićevoj pećini u Marčani, kraj Pule, izvukli su tijelo mrtvog muškarca. Time je akcija spašavanja arheologa koji je upao u jamu nažalost okončana na najgori mogući način, rekla je glasnogovornica Policijske uprave istarske, Suzana Sokač.

Na terenu su uz policiju bili i županijski državni odvjetnik iz Pule te inspektor zaštite na radu. Očevid, koji je vodio zamjenik županijskog državnog odvjetnika Vlado Šćur, trajao je do kasno navečer. Za to vrijeme priliku za razgovor nedaleko od pećine imali smo tek s inspektorom zaštite na radu i speleologom. No od njih ni riječ o nesreći nismo izvukli.

Dok je trajao očevid do pećine su pristizali i posjetitelji sa željom da je obiđu, ali su se pred policijskom trakom morali okrenuti i otići. U isto vrijeme u prostoru općine Marčana trebala je biti otvorena izložba baš o arheološkim istraživanjima u Ljubićevoj pećini, no svi su događaji povezani s tim otkazani.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini