NOVI DETALJI NESREĆE NA MORU

OBA SU KRIVA: Podnijet će se prijava protiv muškaraca koji su upravljali plovilima i sudarili se kod Fenolige pri čemu je poginula 44-godišnja žena

| Autor: Glas Istre
Veći gliser koji je sudjelovao u nesreći (Snimio Danilo MEMEDOVIĆ)

Veći gliser koji je sudjelovao u nesreći (Snimio Danilo MEMEDOVIĆ)


Policija je utvrdila kako su oba muškarca koja su upravljala plovilima i sudarili se jučer nedaleko Fenolige, prekršila pomorske propise te će policija protiv obojice podnijeti prijave. U prometnoj nesreći na moru kod Premanture jučer oko 11.20 sati preminula je 44-godišnja njemačka državljanka, o čemu smo pisali.

Provedenim izvidima policijski službenici utvrdili su kako su se oko 500 metara od otoka Fenoliga sudarila dva plovila. Na plovilu njemačke zastave nalazilo se dvoje njemačkih državljana, dok se na iznajmljenom plovilu hrvatske zastave nalazilo šest njemačkih državljana. Do nesreće je došlo jer su 62-godišnjak, koji je upravljao plovilom njemačke zastave i 48-godišnjak, koji je upravljao plovilom hrvatske zastave prekršili propise o sigurnosti pomorskog prometa.

Prilikom sudara plovila, plovilo hrvatske zastave je potonulo, a 44-godišnja njemačka državljanka s tog plovila je preminula. Preostale članove posade spasili su njemački državljani s drugog plovila te članovi posade nepoznatog plovila koje je naišlo nakon pomorske nesreće. U nesreći je teže ozljede zadobila i 69-godišnjakinja, koja se također nalazila na potonulom plovilu.

Policijski službenici obavili su očevid, a nadležni državni odvjetnik naložio je obdukciju kako bi se utvrdio točan uzrok smrti 44-godišnjakinje.

Policijski službenici proveli su kriminalističko istraživanje nad 62-godišnjakom i 48-godišnjakom te su utvrdili sumnju da su dvojica muškaraca počinili kazneno djelo ugrožavanje posebnih vrsta prometa. Policija će protiv njih podnijeti kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater