Strašan zločin u Teksasu

NOVI DETALJI: UBIO 19 DJECE I DVA UČITELJA. Većina dječice je bila između 9 i 11 godina. Prije pohoda hvalio se na društvenoj mreži da je kupio oružje

| Autor: Glas Istre
(Foto: Screenshot YouTube)

(Foto: Screenshot YouTube)


Napadač je prije napada na društvenim mrežama podijelio fotografije oružja, a račun Salvadora Ramosa je uklonjen ubrzo nakon što je guverner Greg Abbott potvrdio njegovo ime, prenosi Jutarnji.hr. 

Malo prije pucnjave, poslao je poruku nepoznatoj djevojci i dao joj naslutiti da planira napad.

Ramos ju je označio na fotografiji oružja i napisao: 'Imam malu tajnu. Želim ti reći. Budi zahvalna što sam te tagirao.' Ona je odgovorila: 'To je strašno. Jedva te poznajem, a ti me označuješ na slici s nekim oružjem.'

Kasnije je objavila njihovu prepisku i kazala da joj je žao zbog žrtava no kako nije slutila da će se nešto tako dogoditi te napomenula da čak ni ne živi u Teksasu.

Mnogi roditelji već satima čekaju ispred centra za spajanje obitelji u Uvaldeu kako bi primili vijest o tome jesu li im djeca mrtva.

New York Times piše da su roditelji morali ići u centar gdje su im uzeli DNK kako bi potvrdili vezu sa svojom djecom, a zatim im je rečeno da pričekaju rezultate.

Jedna majka koja je upravo primila vijest da joj je dijete mrtvo rekla je da je čekala od ranog poslijepodneva, navodi New York Times i dodaje kako se na parkiralištu čuju jecaji.

Nezavisni školski okrug Uvalde potvrdio je da će nastava biti otkazana do kraja školske godine i da će školski savjetnici biti dostupni u svim kampusima kako bi pružili pomoć učenicima.

Vlasti sada kažu da je među žrtvama 19 djece i dvoje odraslih, javlja Associated Press.

Posljednje informacije o broju poginulih iznio je Travis Considine, glasnogovornik teksaškog odjela javne sigurnosti. Broj poginulih – 19 djece i dvoje odraslih – ne uključuje napadača.

Napadačeva baka, za koju su dužnosnici rekli da je upucana prije napada na školu, nalazi se u kritičnom stanju u bolnici, rekao je narednik Erick Estrada za CNN.

Guverner Greg Abbott rekao je da su dva policajca ranjena dok su razmjenjivali vatru s osumnjičenikom, ali da ozdljede koje su zadobili 'nisu opasne po život'.

Učiteljica koja je u napadu ubijena iz vatrenog oružja identificirana je kao Eva Mireles. Mireles je bila učiteljica punih 17 godina, a trenutno je podučavala učenike četvrtog razreda u osnovnoj školi Robb.

Lydia Martinez Delgado rekla je u telefonskom intervjuu za New York Times da je u njezinu nećakinju pucao i ubio napadač dok je pokušavala zaštititi svoje učenike.

'Bijesna sam što se ova pucnjava nastavlja, ova djeca su nevina, puške ne bi trebale biti svima lako dostupne. Ovo je moj rodni grad, mala zajednica od manje od 20.000 ljudi.

Nisam ni zamišljala da će se ovo dogoditi, posebno mojim voljenima. Sve što možemo učiniti je snažno moliti se za našu zemlju, državu, škole i posebno obitelji svih.'

Delgado je rekla da je Mireles bila u ranim 40-ima, udana te ima jednu kći. Bila je strastveni planinar i ponosna na podučavanje, dodala je njezina teta.

2:09 Više američkih medija izvijestilo je, pozivajući se na teksašku policiju, da je broj ubijenih u školi u Uvaldeu porastao na 21, među kojima je 18 djece te tri odrasle osobe.

U izvješćima se spominje da su djeca većinom u dobi od 9 do 11 godina.

Uz to, u razmjeni vatre s policijom poginuo je i sam napadač, a prije krvorpolića u školi on je, prema podacima američkih medija, ubio svoju baku.

Američki predsjednik Joe Biden najavio je obraćanje naciji povodom ove tragedije u kasnim noćnim satima po hrvatskom vremenu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater