RUTINSKA KONTROLA POŠLA KRIVO

NOVI DETALJI U SLUČAJU PUCNJAVE KOD MOMJANA: Upucani krijumčar je izvan životne opasnosti. Policajac ga je ranio u predjelu prsnog koša

| Autor: Marcello ROSANDA

Nakon što je policija jučer izvijestila da je oko 12.20 sati u okolici Momjana, na cesti između mjesta Črnci i Brdo, blizu granice sa Slovenijom, prilikom pojačanog postupanja policijskih

službenika po suzbijanju nezakonitih migracija, ozlijeđen državljanin Albanije, neslužbeno doznajemo da je riječ o muškarcu u dobi između 40 i 50 godina.

Muškarca je policija, kontrolirajući nezakonite migracije, zaustavila u kombiju kojim je prevozio više migranata. U jednom se trenutku dao u bijeg, a ubrzo je uslijedila reakcija policijskog službenika koji ga je ustrijelio službenim pištoljem. Zbog ozljeda zadobivenih uslijed opaljenja vatrenog oružja, strani državljanin prevezen je vozilom umaške Hitne pomoći u Opću bolnicu Pula te je, kako doznajemo, izvan životne opasnosti. Naime, radi se o prostrijelnoj rani u predjelu prsnog koša te je muškarac jučer trebao biti operiran.

Iz policije doznajemo da je zbog ranjavanja stranog državljanina na mjestu događaja obavljen očevid, te da je glavni ravnatelj policije uputio u Policijsku upravu istarsku stručni tim Ravnateljstva policije i Službe za unutarnju kontrolu da bi se utvrdile sve okolnosti događaja.

Zasad nije poznato koliko je migranata prevozio albanski državljanin, no doznajemo da nitko od njih nije ozlijeđen te da se nad njima provodi uobičajen postupak - utvrđuje se njihov identitet, državljanstvo kao i odakle su stigli, odnosno iz koje su zemlje ušli u Republiku Hrvatsku.  

Iz Službe za odnose s javnošću MUP-a doznajemo da će javnosti više informacija o događaju biti dostupno nakon obavljenog istraživanja.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum